Soyguncu, Nihal'i eşarpla boğmaya kalkışmış

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bir süpermarketin muhasebe bölümünde çalışırken 4 Temmuz günü soyguncu tarafından 6 yerinden bıçaklanan Nihal Kartal'ın tedavisi tamamlandı ve hastaneden dün taburcu edildi.

Soyguncu, Nihal'i eşarpla boğmaya kalkışmış

Olayın şokunu henüz atlatamayan Nihal Kartal konuşmazken, babası ise kızının bıçaklanmadan önce eşarbıyla boğulmaya çalışıldığını söyledi.

Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi, Dr. Zeki Caddesi'nde 4 Temmuz gününün akşamı hırsızlık zanlısı 23 yaşındaki Serkan Ç. tarafından 6 yerinden bıçaklanan Nihal Kartal, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından dün taburcu edildi. Nihal Kartal, olayla ilgili konuşmazken, babası İbrahim Kartal, kızını şüpheli Serkan Ç.'nin boğmak istediğini, başaramayınca da falçata ile boğazını kesmeye çalıştığını anlattı. İbrahim Kartal, şunları söyledi:

"İşyerinin kapanmasına 10 dakika kala zanlı içeriye girerek gizlenmiş, çocuğum da kapıları kapatarak fişleri işlemek için mağazanın arkasındaki büroya girmiş. Büroda bir çıtırdı duyup arkasını döndüğünde soyguncuyla karşı karşıya kalmış. Zaten para kasası da açıkmış. Kızım soyguncuya 'ne alacaksan al git, yeter ki bize dokunma' demiş. Zanlı da eliyle sadece sus işareti yapmış. Daha sonra çocuğumu darp edip kalbine vurmaya çalışıyor. Kızım bir süre mücadele etmiş, daha sonra ise kızımın ağzını kapatarak yere atmış ve eşarpla boğmaya çalışmış. Çocuğum bundan da kurtulunca eline aldığı falçatayı rastgele sallamış."

Kızını yaraladıktan sonra saldırganın, güvelik kamerası görüntülerinin yer aldığı bilgisayar kasasını alıp gittiğini belirten İbrahim Kartal, "Kızım bu sırada çığlık atmış ama mağaza kısmındaki çalışanlar sesin dışarıdan geldiğini sanarak dikkate almamışlar" dedi.

Kızının dün hastaneden taburcu olduğunu ve durumunun iyi olduğunu söyleyen İbrahim Kartal, "Çok şükür kızımın durumu iyi, ayağa kalkabiliyor ve ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Çok kısa bir süre içerinde zanlıyı tespit ederek yakalayan emniyet mensuplarını da buradan çok teşekkür ederim" diye konuştu.

DHA

# hastane # kocaeli # soyguncu # taburcu # bıçaklanmak