Mehmet Akif Ersoy'un torunundan Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstiklâl Marşı'na yeni beste çağrısı tepki topladı. İstiklal Marşı'nın Türk Milletinin ayağa kalkışını simgelediğini söyleyen Besteci Sıdıka Özdil, milli değerlerle oynamanın yanlış olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ilk kadın Orkestra Şefi İnci Özdil'e göre de milli marşı tartışmaya açmak Mehmetçiği sırtından vurmaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstiklâl Marşı bestesini tartışmaya açması tepkilere neden oldu.

Tartışmalara ilişkin İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon yazılı bir açıklama yaptı.

Argon, "Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin bekasına yönelik tüm tehditlerle mücadele ederken Mehmet Akif’in İstiklâl Marşımızda belirttiği ruh olan, ‘Doğacaktır sana va’ettiği günler Hakk’ın/Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın’ çizgisinden sapmayacağını biliyorum. Allah bu millete bir daha ne güftesi ile ne bestesi ile yeniden İstiklâl Marşı yazdırmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda bana hak vereceğine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarına sanatçılardan da tepki geldi. Besteci Sıdıka Özdil, İstiklal Marşı'nın Türk Milletinin emperyalizme karşı bir baş kaldırısı olduğunu söyledi, "Milli değerlerimize dokunmayın" dedi.

Türkiye'nin ilk kadın Orkestra Şefi Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İnci Özdil de Mehmetçiğin cephede savaşırken milli marşı tartışmaya açmanın büyük hata olduğunu söyledi.

Beste tartışmaları Meclis'in de gündemindeydi.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: SABRİ KARA

ulusal.com.tr

# erdoğan # Mehmet Akif Ersoy