Meltem Ayvalı üreticiyi uzmanla buluşturdu

İzmir’in Kiraz ilçesi Belediye Başkan Adayı Meltem Ayvalı seçimden önce köylülere verdiği sözlerine yerine getirmeye başladı. Bölgedeki kestane ağaçlarında bu yıl kanser hastalığı yaşandı. Meltem Ayvalı, çözüm için ziraat mühendisi Prof. Dr. Cengiz Çakır’ı Örencik köyüne götürdü. İncelemelerin ardından köylülere eğitim verildi

İzmir’in Manisa ve Aydın’a sınır olan ilçesi Kiraz’da seçim yarışı hız kazandı. Vatan Partisi’nin adayı Eczacı Meltem Ayvalı, iki aya yaklaşan çalışmalarının sonucunda sorunları yerinden tespit etti. Şimdi ise halk sandığa gitmeden, sorunların çözümü için adımlar attı.

44 bin nüfuslu Kiraz’ın geçim kaynağı tarım. İncir, zeytin, kiraz ve kestane öne çıkıyor Kiraz’da. Ancak bu yıl kestanede kanser hastalığı var. Meltem Ayvalı sorunları çözümü için Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Cengiz Çakır’ı bölgeye getirdi.

İncelemelerin ardından, Çakır çiftçilere kestane kanseri ile mücadele yöntemlerini anlattı.

Geçmişte tütün üretiminin yoğun yapıldığı Kiraz’da çiftçi su sorunu yaşıyor. Yaz mevsiminde Küçük Menderes Çayı’nın kuruması ile bölge susuz kalıyor.

Kiraz Belediye Başkan Adayı Meltem Ayvalı’nın çalışmalarına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katılacak. Perinçek 16 Mart Cumartesi günü Kirazlılarla buluşacak.

# izmir # vatan partisi # üretici # yerel seçim # meltem ayvalı # kiraz