'Artık yeter!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesine en sert tepki yine CHP'den geldi. Eski CHP'li Bakan Tayfun İçli yazılı bir açıklama ile Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı. İçli, "CHP'nin görevi ayrılıkçıları ve irtica yankılarına hoş görünmek değildir. Kılıçdaroğlu derhal Türk halkından özür dilemeli ve genel başkanlıktan istifa etmelidir" dedi.

CHP'li eski Bakan Tayfun İçli, yazılı bir açıklamayla parti genel merkezini sert sözlerle eleştirdi. Eleştirilerin odağında, CHP'nin Atatürk'ü inkar edip, yüzünü İhsanoğlu aracılığıyla siyasal islama çevirmesi vardı.

Kılıçdaroğlu’nun daha önceki ‘Dersim İsyanı’ ile ilgili sarf ettiği sözlerin bir gaflet ve dalalet ürünü olmadığı, Atatürk’lü 1930’lu yılların dolayısıyla Atatürk devrimlerinin Kılıçdaroğlu tarafından da benimsenmediği Diyarbakır’da sarf edilen sözlerle de artık iyice açıklığa kavuşmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamına Atatürk’ün katli için fetva veren son şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi ile birlikte Kahire'ye gittiği iddia edilen Yozgatlı müderris İhsan Efendinin oğlunun aday gösterilmesi de Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu anlayışının ürünüdür.

"Artık yeter" diyen İçli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Ama artık yeter! CHP’nin Genel Başkanı'nın ayrılıkçı akım yanlıları ile irtica yanlılarına hoş görünmek gibi bir görevi bulunmamaktadır. CHP’nin, ülkenin daha fazla zarar görmemesi için Kılıçdaroğlu’nun Türk halkından derhal özür dilemesi ve CHP Genel Başkanlığından istifa etmesi zorunludur."

ulusalkanal.com.tr

# kılıçdaroğlu # Ekmeleddin