Donald Trump: Sorunları diplomatik yolla çözmekten yanayız

Kore yarımadasında sular durulmuyor. Amerika Başkanı Donald Trump, Kore ile sorunu diplomatik yoldan çözmeden yanayız ancak "büyük çatışma" olasılığı olduğunu söyledi. Amerika-Kore gerilimine Rusya'da dahil oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafları savaş söylemlerinden kaçınmaya ve diyaloğa çağırdı.

Donald Trump: Sorunları diplomatik yolla çözmekten yanayız

TRUMP'TAN KORE AÇIKLAMASI: "SORUNLARI DİPLOMATİK YOLLA ÇÖZMEKTEN YANAYIZ"

Amerika Başkanı Donald Trump, diplomatik çözümler başarısızlığa uğrarsa, Kuzey Kore ile "büyük bir çatışma" olabileceğini söyledi. Trump, Reuters'a verdiği röportajda, "Kuzey Kore ile büyük, çok büyük çatışmaya girme olasılığı var. Muhakkak sorunları diplomatik yolla çözmekten yanayız, ancak bu çok zor" dedi.

Trump ayrıca, Güney Kore'nin, topraklarında kurulan füze savunma sistemi için bir milyar dolar ödeme yapması gerektiğini, aksi takdirde ikili ticaret anlaşmasını bozabileceğini de söyledi.

PUTİN İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI: "TÜM TARAFLAR SAVAŞ SÖYLEMLERİNDEN KAÇINMALI"

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Kore Yarımadası'ndaki duruma dahil olan tüm ülkelere, savaş söylemlerinden kaçınma ve diyalog çağrısında bulundu.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşen Putin, "Konuya müdahil olan tüm ülkeleri, savaş söylemlerinden kaçınmaya, sakin ve yapıcı bir diyaloğa çağırıyoruz. Bu bağlamda altılı görüşmelerin bir an evvel başlatılmasını ortak bir görev olarak görüyoruz" dedi.

KORE'DEN DESTEK TALEBİ: "ASEAN'DAN NÜKLEER SOYKIRIMA KARŞI DESTEK İSTİYORUZ"

Öte yandan, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho Güneydoğu Asya Ulusları Birliği'ne bir mektup yazarak Washington'un eylem ve söylemlerinin bölgeyi savaşın eşiğine getirdiğini söyledi. Pyongyang yönetimi, THAAD sistemini Kore Yarımadasını saniyeler içinde nükleer soykırıma sürükleyebilecek bir nükleer silah olarak nitelendirdi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # donald trump # geri adım