RTÜK açıkladı: İşte dijital platformları kullanım alışkanlıkları

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu sosyal medya hesabı üzerinden dijital platformları kullanım alışkanlıkları araştırmasının detaylarını paylaştı. Araştırmada pandemi sürecinde dijital platformları kullanım oranlarının büyük ölçüde artması dikkat çekti.

RTÜK açıkladı: İşte dijital platformları kullanım alışkanlıkları

RTÜK tarafından 2020 yılı içerisinde dijital platformları kullanım alışkanlıkları araştırması yapıldı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu başkan yardımcısı İbrahim Uslu sosyal medya hesabı üzerinden yapılan araştırmanın detaylarını paylaştı.

Araştırmaya göre 2020 yılı içerinde dijital platformları kullanım alışkanlıkları araştırmasına göre günlük ortalama dijital platformları 3 saat olarak tespit edildi.

Ayrıca dijital yayın platformları izleyenlerin kitlesi de araştırma konusu oldu. Uslu, yapılan kamuoyu araştırmasını Twitter hesabından paylaştı. Uslu paylaşımında ''Türkiye'de dijital yayın platformlarını kullananlar yüzde 25'lere çıkmış, 18-24 yaş aralığındaki gençlerimiz %43 oranında dijital yayıncılık platformlarını takip etmektedir. Bu yaş gurubundaki öğrencilerin dijital yayın izleme oranıysa yüzde 52'dir'' açıklamasını yaptı.

Pandemi sürecinde evlerde kaldığımızı ve internette geçirdiğimiz sürenin çok daha arttığını belirten Uslu, günlük sosyal medya kullanım oranına dair de bilgiler verdi. Uslu, ''Sosyal medya kullanımı ise günlük ortalama 4 saat 11 dakikadır. Pandemi sürecinde televizyon izleme süreleri, dijital platform ve sosyal medya kullanım süreleri birlikte değerlendirildiğinde kişilerin günlük ekran kullanım sürelerinin ciddi boyutlara ulaştığı görülüyor'' dedi

Ayrıca Uslu, Kantar Grubu'nun yaptığı bir araştırmanı detaylarını da açıkladı. Pandemi dönemi sürecinde dünya genelinde 24 ülkede 64 bin katılımcı ile yapılan araştırmada radyo dinleme oranlarının %20'ye varan bir artış gösterdiğini de belirtti.

# dijital # twitter # rtük # Başkan # radyo televizyon üst kurulu # araştırma # ibrahim uslu # başkan yardımcısı