Pamukova yine katı atıkların tehdidiyle gündeme geldi

Sakarya’nın Meyve ve Sebze deposu Pamukova, çevre illerden getirilen katı atıklar sebebiyle çöplüğe döndü. Bölge halkı, durumdan oldukça rahatsız ve bir an önce önlem alınmasını istiyor.

Sakarya'nın meyve sebze deposu olarak bilinen Pamukova, çöplük deposuna döndü.

Pamukova’nın Mekece mahallesindeki boş alanlar, gece saatlerinde gelen yüksek tonajlı tırların döktüğü, katı atıklarla doldu.

Atıkların bırakıldığı alan, 2004 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği hızlı tren kazasının olduğu nokta. Eskiden spo olarak kullanılan alan bugünlerde çöplüğe dönüşmüş durumda.

Atıkların NATO Petrol Hattı üzerinde yoğun olduğu görülüyor. Atıkların kimyasal olma ihtimali üzerinde durulurken, bölgeden yükselen kötü kokular da cabası.

Bölgede bir risk daha var. Sakarya nehrinin bir kolunun geçtiği Pamukova'da yetiştirilen her çeşit meyve ve sebze bu nehirden sulanıyor.

Pamukova için bu durum ilk de değil. Geçen yıl Karapınar Mahallesi'nde taş ocağından 200 ton gömülmüş kimyasal atık çıkmış, bunun üzerine ocak kapatılmıştı. Yine İlçeye ilk defa 2007 yılında Çöp Fabrikası kurulmuş, çöpleri ayrıştırıp enerjiye dönüştüren fabrikada zehirlenme olayları yaşanmıştı.

Yurttaşların şikayetleri üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi katı atıkların yer tespitlerini yaptı. Vatandaş, bir an önce önlem alınmasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr

# pamukova