Ermeni soykırımı yoktur dediği için şehit edilen diplomatın yeğeni harekete geçti

Şehit Diplomat Galip Balkar'ın yeğeninin sözde Ermeni soykırımı'nın 100. yılında Dışişleri'ne cevaplaması için sorduğu sorular bakanlıkça üstü kapalı şekilde cevapsız bırakıldı!

Ermeni soykırımı yoktur dediği için şehit edilen diplomatın yeğeni harekete geçti

Şehit Diplomat Galip Balkar'ın yeğeninin sözde Ermeni soykırımı'nın 100. yılında Dışişleri'ne cevaplaması için sorduğu sorular Bakanlıkça üstü kapalı şekilde cevapsız bırakıldı!

"Ermeni Soykırımı yoktur" dediği için 1983 yılında Yugoslavya'nın Başkenti Belgard'ta ASALA terör örgütü üyesi 2 kişi tarafından şehit edilen Galip Balkar'ın yeğeni Celal Kemal Balkar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na "Sözde Ermeni Soykırımın 100. yılı bunun için hazırlığınız var mı?" sorusunu yöneltti

Celal Kemal Balkar'ın 974062 sayılı bilgi edinme hakkı kapsamında sorduğu;

Buradan soruyorum, 2015 sözde ermeni soykırımın 100.yılı bunun için ne gibi hazırlığınız var?

Ermenistan sözde soykırımı anlatmak için 32.000 kitap yazmışken Türkiye'de soykırımı inkar eden kitap sayısı 32. Dışişleri Bakanlığı olmayan soykırımı anlatmak için kaç tane kitap ya da broşür hazırladı?

Dış işleri Bakanı şehit yakınlarını Bakanlığa çağırıp ortak bir basın açıklaması yapar mı?

Soruları üzerine Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Şehit diplomat Galip Balkar'ın yeğeni Celal Kemal Balkar'ın sorduğu 3 soru da üstü kapalı şekilde geçiştirildi. "Konu tüm yönleriyle değerlendirilmekte ve gerekli görülen önlemler alınmaktadır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şunlar ifade edildi

25.11.2014 tarihli dilekçeniz incelenmiştir. Konu hakkında gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz. 1915 olaylarının 100. yıldönümü olan 2015 senesine giden süreçte Ermeni meselesine ilişkin gerçeklerin dünyaya duyurulmasına, Ermeni tarafının aşırı unsurlarınca uluslararası topluma dayatılmaya çalışılan tek yanlı söylemin değiştirilmesine yönelik çok boyutlu çabalarımız sürmektedir. Bu bağlamda, ASALA terörü sonucunda çeşitli ülkelerde hayatlarını kaybeden şehitlerimiz her yıl 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Ankara ve dış temsilciliklerimizde düzenlenen törenlerle anılmaktadırlar. Türkiye, özgüveniyle, tarihinden aldığı gururla ve bilgi temelli çalışmalarıyla 1915 olaylarına ilişkin haksız iddialara karşı güçlü bir şekilde mücadele etmekte, tarihimizin karalanması girişimlerine karşı ilkeli tutumunu devam ettirmektedir. Bu bağlamda, konu tüm yönleriyle değerlendirilmekte ve gerekli görülen önlemler alınmaktadır. Bilgi edinmenizi saygılarımızla rica ederiz.

Şehit diplomat Galip Balkar kimdir?

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Galip BALKAR'a 2 terörist tarafından 9 Mart'ta silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ağır yaralanan BALKAR, 11 Mart'ta hayatını kaybetti. Olayda, bir Yugoslav öğrenci de öldü. Saldırıyı yapan Kirkor Levonian ile Raffi Aleksandre Elbekian, olaydan tam bir yıl sonra 9 Mart 1984'de 20'şer yıl ağır hapis cezasına çarptırıldılar.

Saldırıyı yapan Kirkor Levonian ile Raffi Aleksandre Elbekian, olaydan tam bir yıl sonra 9 Mart 1984′te 20′şer yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. 2 yıl cezaevinde kalan saldırganların avukatlığını Sırp kasabı olarak bilinen Solabadan Milosevic yapmıştı. Saldırganlardan birisi şu anda Erivan’da elektronik işi yaparken, diğeri ise Lübnan’da yaşıyor.

Gökhan ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

# sözde ermeni soykırımı # dışişleri bakanlığı # asala # Gökhan Çelik