Sabriye Okkır: Acaba eşim mi kusurlu?

Ergenekon şehitlerinden Kuddusi Okkır'ın ölümüne neden olan sorumlulara açılan dava 20'inci duruşmada bir kez daha ertelendi. Okkır, ölüm döşeğinde kaldırıldığı mahkum koğuşunda hayata 5 gün tutanabildi, sorumlular hakkındaki dava ise 5 yılda tamamlanadı.

Sağlıklı girdiği Silivri Cezaevi'nden ölüm döşeğinde çıktı, ismi kumpas şehitliğine yazıldı.

Kuddusi Okkır, koma halinde kaldırıldığı hastanede hayata sadece 5 gün tutunabildi, sorumlular hakkında açılan dava ise 5 yılda tamamlanamadı.

Ergenekon şehidi Kuddusi Okkır'ın ölümünde kusuru bulunan 15 doktorun yargılaması 11 Ocak 2010'da başladı. Dava 20'inci duruşmada bir kez daha ertelendi.

Yüksek Sağlık Kurulu; Okkır'ın ölümünde kusuru bulunan doktorları tespit etti ancak Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesi bunu yeterli görmedi. Konuyu bir de Adli Tıp Kurumu'na sordu. Adli Tıp Kurumu ise doktorları aklamakta sakınca görmedi.

Tedavi için gönderildiği İstanbul'da hastane hastane dolaştırılırken eşinin izini kaybettiği bile oldu Sabriye Okkır'ın. 7 Mayıs 2008'de ölümünden sadece iki ay önce, eşini Bayrampaşa Cezaevi'nde bulduğu manzara hafızasına kazındı.

Ölüm döşeğindeki Okkır için "hastanede yatış" raporu vermeyip Okkır'ı cezaevine geri gönderen doktorların savunmaları ise "hasta koğuşlarımız hiyjenik değildi" oldu.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

# silivri cezaevi