Yandaşlıkta “One minute“ dönemi

Sakarya'da özel bir kolej'in şehirdeki bilbordlardaki reklamları, yandaşlıkta gelinen son noktayı gözler önüne serdi

Yandaşlıkta “One minute“ dönemi

Sakarya'da özel bir kolej'in şehirdeki bilbordlardaki reklamları, yandaşlıkta gelinen son noktayı gözler önüne serdi

Şehrin en işlek caddelerindeki bilbordlara verilen reklamlarda sırasıyla, Osmanlıca, İngilizce, Arapça ve Türkçe "Bir dakika" yazıyor. Görenlerin aklına Erdoğan'ın 2009 yılında Davos Zirvesi'nde yaptığı "One minute" şovunu akıllara getirdi.

Genel Müdürlüğü'nü, Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Anadolu Gençlik Derneği Ankara- Bolu Bölge Sorumlusu Ahmet Özen'in yaptığı Özel Adabilim Koleji'nin yeni eğitim-öğretim döneminde şehir bilbordlarına verdiği reklamlar, Sakaryalı yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Genel Müdür Özen'nin bir gecede yaptığı konuşmada, "50. Yıl İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen dans yarışmasını anlayamıyorum. Bu tarz çalışmaların karşısındayız, Osmanlı dansı yasaklamıştır, Fransa’ya dans yüzünden kafa tutmuştur biz böyle insanların torunları olamayız” açıklamasıyla günlerce eleştirilmişti.

Eğitim kadrosu türbanlı

Kurumun internet sitesinde tanıtım reklamlarının içersinde "Önce ahlak ve maneviyat" mesajından, burada verilen eğitimin ikinci planda olduğu anlaşılıyor. Ayrıca söz konusu özel kolejin eğitim kadrosundaki 18 kadın öğretmenin 9 türbanlı, 3'ü açık ve 6'sının da fotoğrafı yok. Özelikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin ikisinin de fotoğrafları olmaması dikkat çekici.

Konu ile görüştüğümüz kurum yöneticileri, bilbordlardaki reklamların Osmanıca, İngilizce,Arapça ve Türkçe olmasının nedeninin belirtilen dillerde eğitim verildiğinden dolayı tasarlandı denildi. Reklamdaki ana unsurun "Bir dakika" olmasının nedeni ise, "Bir dakika durun bakın. 4 dilde eğitim veriyoruz" şeklinde olduğu ifade edildi. Esin kaynağınız Erdoğan mı sorusunu ise yetkililer yanıtsız bıraktı.

Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

# davos # anadolu gençlik derneği