Perakende satış endeksleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu perakende satış endeksleri Haziran 2021 raporunu yayınladı. Buna göre perakende satış hacmi aylık yüzde 14,4 , yıllık olarak ise yüzde 17,4 artış gösterdi.

Perakende satış endeksleri açıklandı

Ticaret sektöründe farklı tür ve büyüklükteki girişimlerin satışları TÜİK tarafından aylık olarak ölçülüyor. Buna göre Haziran ayında perakende satış rakamlarında artış görüldü.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi bir önceki yıla göre yüzde 17,4 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,6 oranında artış gördü. Gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 26 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 11,4 arttı.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, bir önceki aya göre yüzde 14,4 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 27,0 artarken otomotiv yakıtı satışları yüzde 7,6 arttı.Gıda, içecek ve tütün satışlarında ise yüzde 1,3 azaldı.

Cari fiyatlarla perakende ciro, önceki yıla göre yüzde 40,9 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları ise yüzde 25,9 oranında artış gösterdi. Gıda dışı satışlar yüzde 50,3 ve otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 40,3 arttı.

Cari fiyatlarla perakende ciro bir önceki aya göre yüzde 18,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 1,5 artış görüldü. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 31 ve otomotiv yakıtı satışlarında ise yüzde 16,1'lik artış kaydedildi.

# tuik # Türkiye İstatistik Kurumu # perakende # Ticaret Sektörü # perakende satış endeksleri