Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı'nın öğrencilere verdiği KYK burs ve kredi miktarlarındaki artış müjdesi sonrası gözler Vakıflar Genel Müdürlüğüne çevrildi. Öğrenciler ''VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusunun cevabını bekliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM'de yapılan AK Parti grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı konuşmasında 2021 yılından itibaren geçerli olacak KYKburs ve kredi miktarlarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ,''Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.'' dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra öğrencilerin gözleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün açıklanacak olan burs sonuçlarına çevrildi.

PEKİ VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklamasında, ''Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır.'' demişti. Bursların açıklanması için ise net bir tarih belirtilmedi. Ancak sonuçların yeni yılın ilk haftalarında açıklanması bekleniyor.

VGM burs başvuru sonuçları https://burs.vgm.gov.tr/ adresinden öğrenciler tarafından öğrenilebilecek.

# kredi # burs # kyk # Vakıflar genel müdürlüğü # yükseköğretim # VGM