PKK'nın saldırılarda kullandığı model uçakların kartları Kanada'da üretiliyor

Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na PKK'nın model uçaklı saldırı girişimi ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Vurulan model uçaklarda yapılan incelemede dronesavar ve jammerların tespitini önleyen özel beyin kartı olduğu tespit edildi. Kanada'da üretildiği bilinen kartların PKK tarafından alındığı tahmin ediliyor.

PKK'nın saldırılarda kullandığı model uçakların kartları Kanada'da üretiliyor

PKK'nın Diyarbakır'daki saldırı girişiminde kullandığı 2 model uçağın beyin kartının Kanada'dan geldiği bilgisi üzerinde duruluyor.

8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na önceki gün model uçakla yaptığı saldırı girişimi soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre vurularak düşürülen maket uçaklarda yapılan incelemede özel beyin kartı kullanıldığı tespit edildi. Daha önce PKK dronelarında rastlanan kartların çoklu frekans özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Dronesavarlar ve jammerlar tarafından tespit edilmesi zor olan bu kartlar Kanada'da üretiliyor. Bu nedenle PKK'nın kullandığı kartların Kanada'dan temin edilmiş olduğu tahmin ediliyor.

PKK'nın Suriye'deki yöneticisi Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirilmesi sonrası yapılan saldırı girişiminde Kanada izine rastlanması da dikkat çekti.

Kanada daha önce Karabağ'ı gerekçe gösterip Türkiye'ye SİHA ve İHA'ların gözü olarak bilinen lazer tespit cihazı satışını yasaklamıştı.

# türkiye # pkk # diyarbakır # Karabağ # iha # siha # Kanada # savunma # pkk saldırı # jammer # sofi nurettin # pkk Sofi Nurettin