Prof. Dr. Faruk Aydın sokağa çıkma yasağını değerlendirdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Prof. Dr. Faruk Aydın sokağa çıkma yasağını değerlendirdi

Sokağa çıkma yasağını değerlendiren Aydın, “İzolasyon çok önemli, koyulan bazı kurallara maalesef uyulmadı bu da bulaşın devam ettiği yönünde bir ön sezi yarattı ki sokağa çıkma yasağı geldi. 48 saat çok uzun bir süre değil ama faydasının olabileceğini düşünüyorum. Belki uzatılabilir ya da gerektiğinde tekrarlanabilir.” dedi.

Aydın, test sayısının artmasının sevindirici olduğunu ve kısa sürede daha da artacağını söyledi.

Aldığımız her önlem kendimize, ailemize, toplumumuza, ülkemize yarar sağlıyor diyen Aydın, “48 saatlik yasak hastaların ayrışmasına büyük katkı sunacak. Bu 2 gün zarfında hastanelere başvuruların ne düzeyde izlenecek, ihtiyaç olursa da yasağın uzatılmasında bir zarar yok. Bu yasak bizim iyiliğimiz için yapılan bir şey” ifadelerini kullandı.

Herkesi çözümün parçası olmaya davet eden Aydın, “Karşımızda yeni yeni tanımaya başladığımız, çok kolay bulaşan ve bulaştıktan sonra da tüm bedenimizde ciddi sorunlar yaratabilen bir virüs var, bu nedenle bunu iyi anlamak ve buna karşı en iyi önlem olan izolasyona uyulması gerektiğini tekrarlıyorum. 2 gün sokağa çıkmasak ne olur ki, sokağa çıkmak mı önemli kendi canımız, sevdiklerimizin canı mı?“ diye konuştu.

Aşı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Bir salgından kurtulmanın en önemli yolu aşısını geliştirmektir. Aşısını geliştirirseniz geleceğe güvenle bakabilirsiniz. Bugün kızamıktan korkmuyoruz niye, çünkü elimizde aşısı var. Türkiye’de de bu aşıyı yapacak altyapının olduğunu biliyoruz. Bir çok merkezin bakanlığa başvurarak aşı geliştirme çabaları içinde olması gururlandırıyor. Umut ediyorum ki bunu başarırız." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# sokağa çıkma yasağı # Faruk Aydın