Türkiye- Mısır ilişkileri iyileşiyor

Doğu Akdeniz'de Atlantik ittifakının planlarını boşa çıkarmanın önemli yollarından biri de Mısır ile iyi ilişkiler kurmaktan geçiyor. Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Mısır ile Türkiye arasında bir yakınlaşma ve temas olduğunu söyledi. Aktay, ilişkilerin bozuk olduğu Ankara-Kahire hattı için “İki hükümet ve iki halk yakınlaşmalıdır” dedi.

Türkiye- Mısır ilişkileri iyileşiyor

Doğu Akdeniz'de denklemi değiştirecek hamle Türkiye'nin yaratacağı ittifaklarda. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Rusya'yı yanına alması, Mısır ile de ilişkileri düzeltmesi ABD-İsrail planını boşa düşürecek.

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye'nin Mısır ile temas içinde olduğunu açıkladı. Ankara ile Kahire'nin ilişkilerin düzelmesine yönelik bu açıklama Doğu Akdeniz'de suların iyice ısındığı bir dönemde geldi.

Katar merkezli Araby21 sitesine konuşan Aktay, "Kesin bilgim yok, Ancak, duyduğum ve gördüğüm kadarıyla taraflar arasında bir yakınlaşma var" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Aktay, “İki hükümet ve iki halk yakınlaşmalıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi arasındaki siyasi anlaşmazlıkların göz önüne alınmaması gerektiğini ifade etti.

Aktay, Türkiye ile Mısır'ın Libya'da da ortak menfaatleri olduğunun altını çizdi.

Libya'da barışın tesis edilmesi için ülkenin birliği ve istikrarının korunması gerektiğini kaydeden Aktay, bu konuda Mısır ile uzlaşı olması gerektiğini söyledi.

ulusal.com.tr

# mısır # doğu akdeniz # Atlantik # Kahire # yasin aktay