İran'dan Saad Hariri'ye tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifa açıklamasında iddia ettiği İran karşıtı sözlerine tepki gösterdi.

İran'dan Saad Hariri'ye tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifa açıklamasında iddia ettiği İran karşıtı sözlerine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklama ile Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifa konuşmasında öne sürdüğü İran karşıtı sözlerine tepki gösterdi, “Hariri’nin ani istifasının başka bir ülkede açıklanması sadece anlaşılması güç bir durum değildir. Aslında bu durum kendisinin bölgeye kötü amaçlarla getirilen oyuna girdiğini gösteriyor. Tabi ki bu oyunu kazanan Müslüman veya Arap devletleri olmayacak, bilakis geleceğini Müslüman devletlerin arasındaki gerilim ve krizlere bağlamış Siyonist Rejim’in (İsrail) lehine olacaktır.

Kasımi açıklamasında , “Bizler şu anda terör örgütü DEAŞ’ın çöküşü yaklaştığı bir durumda bölgede huzur ve sükunet sağlayarak ABD ve bölgedeki müttefiklerinin beslediği teröristlerin sahada bıraktığı hasarları gidermeye gayret göstermeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Saad Hariri’nin ileri sürdüğü İran karşıtı iddialarını tamamen reddeden İranlı sözcü, “Amerikalılar, Siyonistler ve Suudilerin boş ve mesnetsiz şekildeki İran karşıtı açıklamalarının Hariri tarafından tekrarlanması bu istifanın Lübnan ve bölgeye gerginlik getirecek yeni bir senaryo olduğunu gösteriyor. İran olarak Lübnan halkının bu aşamayı da kolaylıkla atlatacağına inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Behram Kasımi açıklamasının bir bölümünde de İran’ın her zaman bölgede istikarar ve güvenliğin sağlanmasından yana olduğuna vurgu yaptı.

İran-Lübnan ilişkilerine de değinen Kasımi, Lübnan Cumhurbaşkanı’nın son günlerde iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin iyi yönde ilerlediğini ifade ederek, İran'ın Lübnan'a müdahale ettiği şeklindeki suçlamaları da reddeti.

Haber: Yakup Aslan

ulusal.com.tr

# iran # lübnan # Behram Kasımi # Saad Hariri