Üretici isyanda: Beyaz et üretimini durdurdular

Beyaz et üreticilerinin, sözleşme yapılması adına sanayi temsilcilerine verdiği süre 15 Ağustos'ta bitti. Yaklaşık 2500 üretici Ankara'da bir araya gelerek taleplerini açıkladı. Yeni kanatlı hayvan üretimini durdurduğunu açıklayan üreticiler, bir an önce sözleşme yapılmasını istedi.

Üretici isyanda: Beyaz et üretimini durdurdular

Beyaz etüreticileri ile sektörün sanayi ayağındaki temsilciler arasında sözleşme için anlaşma sağlanamadı.

Tavuk üreticileri, sanayicilerin yaptığı fiyat istikrarsızlığı nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirtti. Yaklaşık 2500 üretici sesini duyurmak için Ankara'da bir araya geldi.

Üreticiler her iki tarafın da hakkını gözeten bir sözleşmeyle beraber fiyatlandırma ve hesaplama sisteminde şeffaflık istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da sorunlarının çözülmesi için seslenen üreticiler 15 ağustos tarihinden itibaren kümeslere civciv koymayarak üretimi durdurduklarını duyurdu. Açıklamayı Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç yaptı:

- Bu sürece sanayici yaklaşım göstermek istemiyor. 4 yıldan beri mücadele ediyoruz. Hem bakanlığımızdan hem sanayicilerden şunu talep ettik. İki tarafın haklarını koruyan sözleşme talebimiz var.

- Bugün itibariyle civciv koyma işini bıraktı arkadaşlarım. Üretimi durdurduk.

# erdoğan # hükümet # üretici # Sanayi # çiftçi # et # tavuk # beyaz et