2017 deniz yıldızı tatbikatı

Karadeniz'de 27 Mart'ta başlayan tatbikatın görüntüleri basınla paylaşıldı. Tatbikatın ikinci aşamasında gemilerden ve denizaltılardan belirlenen hedeflere füze atışları yapıldı. Tatbikat 7 Nisan'da sona erecek. Öte yandan Türkiye'nin Rusya ile de Karadeniz’de ortak tatbikat yaptığı belirtildi.

Etkin, caydırı, saygın... 2017 DenizYıldızıTatbikatı işte bu sloganla yapılıyor. Büyük çaplı tatbikatın görüntüleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden paylaşıldı.

Tatbikatta fırkateyn, korvet, hücumbotlar ve denizaltıdan güdümlü füzeatışı yapıldı.

Karadeniz'de 27 Mart'ta başlayan tatbikatın ikinci aşamasında gemilerden kara hedeflerine harpoon blok-2 güdümlü mermisi ile dalıştaki denizaltılardan su üstündeki hedeflere atışları yapıldı.

Ayrıca fırkateyn, korvet ve hücumbotlardan çeşitli hedeflere RAM, sea sparrow, evolved sea sparrow, SM-1 ve stinger güdümlü mermileri ile top atışları gerçekleştirildi.

Atışların ardından tatbikata katılan gemiler, 3-5 Nisan'da Bulgaristan'ın Varna, Gürcistan'ın Batum, Romanya'nın Köstence, Rusya'nın Novorossysk ve Ukrayna'nın Odessa limanlarıyla Amasra, Hopa, İğneada, İnebolu, Karadeniz Ereğli, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Ünye limanlarını ziyaret etti.

Tatbikat kapsamında gemiler Karadeniz’e kıyısı olan dost ülkelerin unsurlarıyla karşılıklı çalışabilirlik ve işbirliğinin geliştirilmesi için denizde geçiş eğitimleri yapacak. Tatbikat 7 Nisan'da sona erecek.

Öte yandan Türkiye ve Rusya Karadeniz’de ortak tatbikat yaptı. Sputnik’in haberine göre Türk fırkateynleri TCG Barbaros ve TCG Büyükada ile Rus Donanması’nın Karadenizdeki en yeni savaş gemisi Amiral Grigoroviç Karadeniz’e açılarak ortak tatbikat yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# tatbikat # Deniz # karadeniz # füze # atış # yıldızı