Galatasaray'dan yarım düzine gol

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'in 18. haftasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 6-0'la geçti. Galatasaray'ın gollerini Diagne, Belhanda (3), Oğulcan ve Babel kaydetti.

Galatasaray'dan yarım düzine gol

Süper Lig'in 18. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 6-0 yenen Galatasaray, ligde 2 maçlık aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maça adeta golle başlayan sarı-kırmızılı ekip, 27. saniyede Mbaye Diagne'nin fileleri havalandırmasıyla 1-0 öne geçti. Bu gol Süper Lig'de atılan sezonun en erken golü oldu. Üstün oyununu sürdüren ev sahibi takım, Younes Belhanda'nın 30, 44 ve 45+2. dakikalarda bulduğu golle devre arasına 4-0 üstün girdi. Belhanda, sarı-kırmızılı takımdaki kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol birden atma sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk 15 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlerleyen dakikalarda maçta ağırlığını artıran Galatasaray, 64. dakikada Oğulcan Çağlayan, 67. dakikada ise penaltıdan Ryan Babel ile goller bulmaya devam etti.

Rakibine net gol pozisyonu vermeyen sarı-kırmızılı ekip, mücadeleyi 6-0 kazandı.

Galatasaray, ligdeki 17. maçında 10. galibiyetini aldı. Süper Lig'de 3 beraberlik ve 4 yenilgisi bulunan sarı-kırmızılı ekip, puanını 33'e yükseltti.

Gençlerbirliği ise bu sezon 8. kez mağlup oldu. Ligde 5 galibiyet, 4 beraberliği bulunan başkent temsilcisi, 19 puanda kaldı.

# gol # Galatasaray # süper lig # gençlerbirliği # fatih terim # 6 # Arda # türk telekom stadı # ali sami yen # Babel # 18. hafta # diagne # Belhanda # 6 gol # Sarıkırmızı # oğulcan