PKK'ya Sincar'dan çıkması için 10 gün süre verildi

Irak Musul İl Meclisi, Sincar'da bulunan PKK'ya kenti terketmesi için 10 gün süre verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Musul İl Meclisi Başkanı Beşir Kiki "Meclisin tavrı açık ve net. Sincar'da PKK varlığı kabul edilemez" dedi.

Irak Devleti ve Musul İl Meclisi PKK'ya Sincar'ı terketmesi için 10 gün süre verdi.

PKK hakkında alınan kararı Musul İl Meclisi Başkanı Beşir Kiki, açıkladı. Irak Devleti ve Musul İl Meclisi'nin ortak toplantı yaptığını belirten Kiki, Sincar ilçesindeki kamu binalarını elinde tutan terör örgütü PKK'nın ilçeyi terk etmesi için 10 günlük süre tanıdıklarını ifade etti.

PKK'nın, Sincar'da konuşlanması veya orada varlık göstermesinin mümkün olmadığını kaydeden Musul İl Meclisi Başkanı "İl Meclisi'nin bu konudaki tavrı açık ve nettir. PKK'nın ilçeden çıkması gerekiyor. Bunun için de işbaşındayız ve tüm girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Örgütün ilçedeki varlığı nedeniyle, Sincar'daki idari yetkililerin görevlerini yapamadığını hatırlatan Beşir Kiki, 10 gün içerisinde söz konusu yetkililerin bölgelerine dönmeyi amaçladığını vurguladı.

Türkiye'nin Musul'a yaptığı yardımların önemli olduğunu belirten Musul İl Meclisi Başkanı, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini söyledi.

3 Ağustos 2014'ten itibaren Ezidilere yapılan saldırıları bahane eden PKK Sincar'daki gücünü artırmaya çalışmıştı. 16 Ekim 2017'de kente operasyon yapan Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçler, PKK ve Peşmerge'nin bulunduğu Sincar'da kontrolü sağlamıştı. Bağdat yönetiminin operasyonu sonrası Sincar ve çevresinde hakimiyet gösteren Peşmerge güçleri, bölgeden çekilmek zorunda kalmıştı.

Irak'ın Sincar ilçesinde halihazırda Irak ordusu, Haşdi Şabi ve federal polis güçlerinin yanı sıra PKK'ya bağlı teröristler var.

ulusal.com.tr

# türkiye # pkk # ırak # terörle mücadele # Sincar # musul