Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili yeni gelişme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyla ilgilli yeni bir gelişme yaşandı. Saldırgan Orhan Övet'in, 1 ay öncesinden teyzesinin oğlu A.G.'ye yapacağı saldırıyı haber verdiği belirlendi. Övet'in kuzeni A.G.'nin ise polis muhbiri olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili yeni gelişme

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirilen yumruklu saldırıyla ilgili hazırlanan polis tutanağının ayrıntıları belirginleşti.

Saldırgan Orhan Övet'in yapacağı saldırıyı bir ay öncesinden teyzesinin oğlu A.G.'ye bildirdiği ortaya çıktı. Polise ifade veren A.G., "Orhan bana 1 ay önce Kılıçdaroğlu'nu döveceğini söyledi" dedi.

A.G.'nin ifadesindeki bir ayrıntı ise, Orhan Övet ve ilişkide bulunduğu kişilerle ilgili yeni soru işaretlerine neden oldu. Övet'in kuzeni A.G.'nin polis muhbiri olduğu ortaya çıktı. A.G. ifadesinde, Elmadağ Polis Merkezi’ne zaman zaman çeşitli konularda yardımcı olduğunu, kendisinin deşifre olmak istemediğini söyledi.

Ortaya çıkan yeni bilgileri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, polis muhbiri kuzen A.G.'nin konumunu, polis muhbiri olan Erhan Tuncel'in Hrant Dink cinayetindeki pozisyonuna benzetti. Tanrıkulu, "Bu adam muhbirlik yapan bir şahıs. Haliyle saldırıdan 1 ay önce kendisiyle saldırganın paylaştığı bilgiyi mutlaka iletmiştir. Peki iletilen bu bilgi Elmadağ’da kiminle paylaşıldı? Paylaşılan bilgi ciddiye alındı mı? Neden daha üst birimlere bu bilgi aktarılmadı?” diye sordu.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # yumruk # orhan ö