Rusya: Yapılan saldırılar püskürtüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Hmeymim üssüne yapılan saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Rusya'nın Suriye'deki Tartus ve Hmeymim üslerine düzenlenen 13 saldırının önceden tespit edildiği belirtildi. Saldırılar nedeniyle üslerde herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Rusya: Yapılan saldırılar püskürtüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Ocak'ta Rusya'nın Suriye'deki Tartus ve Hmeymim üslerine en az 13 İHA ile saldırı yapıldığı açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada,saldırıların hava savunma sistemleri ile önceden tespit edilerek püskürtüldüğü belirtildi. Ayrıca saldırılar sonucunda üslerde herhangi bir hasar meydana gelmediği ve rutin çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kommersant gazetesinin, saldırıda 10'dan fazla askerin yaralandığı ve en az 7 savaş uçağının kullanılamaz hale geldiğini öne süren haberini yalanladı.

Bakanlık, üslere yapılan saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiğini, 7 savaş uçağının imha edildiğine yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile 11 Aralık 2017'de Lazkiye’de Hmeymim Hava Üssünde bir araya gelmişti.

ulusal.com.tr

# rusya # suriye # iha # Tartus