29 Ekim çalışmaları sürüyor

Önce Bildiri Çalışması, Sonrasında Kampüs Çalışmaları

29 Ekim çalışmaları sürüyor

29Ekim Buluşması için gerçekleştirilen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hergün saat 7:30'da buluşup birlikte kahvaltı ederek, gazete okuyarak ve gündem tartışması yaparak güne başlayan TGBliler günün ilk çalışması olarak sabah saatlerinin en yoğun olduğu mekanlar olan metro çıkışları, vapur iskeleleri vb. Alanlarda yoğun bildiri çalışması yürütüyorlar. Bildiri çalışması ardından saat 9:00'da kampüslere geçen öğrenciler, Bütün kampüsleri 29 Ekim afişleriyle kapladıktan sonra, zengin 29 Ekim görselleriyle donatılmış standlarını açarak çalışmalarını sürdürüyorlar. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi başta olmak üzere, İstanbul'un bir çok üniversitesinde 29 Ekim İstiklal Buluşması çalışmaları gerçekleştirilmekte. Stand çalışmaları sırasında TGBlilerin hazırladığı demokratikleşme paketini simgeleyen kutular öğrencilerin büyük ilgisini topluyor. "Demokratikleşme Paketin'den neyin çıkmasını isterdiniz" sorusuna cevap olarak öğrenciler, kendi özgür iradeleriyle yazdıkları kağıtları kutulara atıyorlar. Orantısız zeka ürünü olan kağıtlardan çok yaratıcı ve ilginç fikirler ortaya çıkıyor.

Sokak Çalışmaları

Saat 14:00'e kadar süren kampüs çalışmaları sonrasında TGBliler, hiç ara vermeden, belirlenen ilçelerdeki sokak çalışmalarını başlatıyorlar. İstanbul'un, Avcılar, Beşiktaş, Kadıköy, Beyoğlu, Bakırköy ve Tuzla ilçeleri başta olmak üzere bütün merkezlerinde yoğun ve coşkulu bir 29 Ekim çalışması yürütülüyor. Girilmedik apartman, bildiri dağılmayın esnaf, afiş asılmamış duvar bırakmayan Tgbliler, geziçi çalışmaları sonrasında bulundukları ilçelerde kampüslerde yaptıkları gibi yine zengin 29 Ekim görselleri ve müzikler eşliğinde standlarını açıyorlar. Halktan gördükleri büyük destek ve yoğun ilgi, bütün gün durdurak bilmeden çalışma yürüten gençlerin en büyük motive kaynağını oluşturuyor.

Saat 21:00'e kadar sürdürülen sokak çalışması sonrasında günü değerlendirmek üzere toplantılar gerçekleştiriliyor.

24 saat gerçekleştirilmek üzere planlanan 29 Ekim çalışmalarının gece ayağını ise İstanbul'un bütün duvarlarını afişlerle donatan 'promaganda' ekibi oluşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # avcılar # 29 # ekim # çalışma