YSK Başkanı'na tepki: Cumhurbaşkanı AKP'ye oy istiyor YSK susuyor

Yüksek Seçim Kurulu'nda, TRT'de konuşma yapmak için başvuran siyasi partilerin yayın zaman ve sıraları belirlendi. Kura çekimi sırasında YSK Başkanına da tepkiler vardı.

YSK Başkanı'na tepki: Cumhurbaşkanı AKP'ye oy istiyor YSK susuyor

TRT'de konuşma yapmak için başvuran siyasi partilerin yayın zaman ve sıraları, ad çekme usulüyle Yüksek Seçim Kurulu'nda belirlendi. YSK Başkanı Sadi Güven, oy pusulaları ve zarflarla birlikte tüm seçim malzemelerinin ilçelere gönderildiğini belirtti.

Güven’in konuşmasının ardından kurul tarafından önce siyasi partilerin adlarının yazıldığı fanustan çekim yapıldı.

Ardından ismi çıkan siyasi partiler, radyo ve televizyonda yapılacak propaganda konuşması ve görüntülü propaganda sırasını çekti.

Kuraya göre 6 Haziran 2015 tarihinde ilk konuşmacı saat 14.21’de propaganda konuşmasına başlayacak. 10’ar dakika arayla ve 1’er dakika geçiş süresiyle birlikte konuşmalar saat 17.50-18.00 saatleri arasında 20’inci konuşmayla sona erecek.

31 Mayıs’ta konuşma yapacak siyasi parti sıralamasında Vatan Partisi 3, CHP 7, MHP 14, AKP ise 17’ci sırada yer aldı.

6 Haziran’da MHP 6, CHP 10 ve AKP 12, Vatan Partisi Genel Başkanı ise 19’uncu sırada konuşmasını yapacak.

Öte yandan kura çekimi sırasında Yurt Partisi Ankara Milletvekili Adayı Halit Dervişoğlu, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’na tepki gösterdi.

Dervişoğlu, “Tarafsızlığı üzerine yemin etmiş bir Cumhurbaşkanı meydanlarda AKP’ye oy topluyor. Siz de seyirci kalıyorsunuz" dedi.

# tepki # ysk başkanı