Soner Polat'tan önemli açıklamalar

"Suriye'deki terör karargahları dağıtılırken Avrasya cephesiyle Batı Cephesi karşı karşıya geliyor. " Askeri strateji uzmanı Tümamiral Soner Polat, Rusya'nın son hava operasyonlarını bu sözlerle değerlendirdi. Suriye'deki terör örgütleri sıkışınca atlantik harekete geçti. "Türkmenler öldürülüyor" kampanyasıyla algı operasyonu başlatıldı. Peki bölgede neler oluyor, Rusya ve Suriye'nin sıradaki hamlesi ne? Batı neden tedirgin?

RusyaSuriye'de Tükmendağı bölgesini gelişmiş uçaklarla ablukaya aldı. Terörist grupların bölgede aldığı darbe Atlantik'i telaşlandırdı.

Hatay Yayladığı sınırının hemen karşısında kalan Türkmendağı, Kızıldağ ve Ghmam(Gımam) Tepeleri, bölgede askeri açıdan oldukça stratejik bir bölge. El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra terör örgütü bu nedenle bölgeye yuvalandı.

Rusya'nın operasyonlarını ve bölgedeki hareketliliği değerlendiren askeri strateji uzmanı Tümamiral Soner Polat, Suriye merkezli cepheleşmeye dikkat çekti.

ABD destekli terör karargahlarının dağıtılmasıyla İdlib yolu açıldı. Sıradaki adım ise kara harekatı yürüten Suriye Ordusu'nun Halep'e yönelmesi. Peki bölgedeki bu gelişmeler dengeleri nasıl etkileyecek?

Rusya ve Suriye'nin bölgdeki terör karargahlarını dağıtmaya başlaması Batı'yı da harekete geçirdi. Türkmenler öldürülüyor kampanyası başlatıldı.

Ulusal Kanal'a bilgi veren emekli Tümamiral Soner Polat, Türkmendağı operasyonlarında Rusya'nın stratejik bombardıman uçaklarını kullandığını aktardı.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Serkan Bayraktar

ulusalkanal.com.tr

# rusya # suriye # ulusal kanal # amiral soner polat # propaganda # lazkiye # türkmen dağı