Fatih Belediyesi ile ilgili önemli gelişme!

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında ilk dava açıldı. Fatih Belediyesi çalışanlarını kapsayan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Daha önce geri gönderilen iddianame düzeltilirken sanık sayısının 31'den 21'e düşmesi dikkat çekti.

Fatih Belediyesi ile ilgili önemli gelişme!

Fatih Belediyesi çalışanları hakkında hazırlanan rüşvet ve yolsuzluk iddianamesini kabul edildi. Böylece 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından ilk dava açılmış oldu.

İstanbul 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi Savcı Ekrem Aydıner'in hazırladığı ilk iddianameyi geri göndermişti. Yeniden hazırlanan iddianamede sanık sayısı 31'den 21'e düştü. "Rüşvet ve kültür varlıklarını koruma kanuna muhalefetten" suçlarından yargılanacak şüpheliler 11 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Savcı Aydıner, ilk iddianamede yer alan 10 şüpheli hakkındaki 5 ayrı suçlamayı "yeterli delil bulunamadı" diyerek geri çekti. Bu kararla soruşturmada takipsizlik kararı verilen kişi sayısı 110'a çıktı. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Demir de takipsizlik kararı verilen isimler arasında.

Demir'in soruşturma sürecinde 2 ay tutuklu kalan kardeşi Sebahattin Demir ise "ruhsatsız silah bulundurmak ve yetkili olmadığı işten yarar sağlama" suçlarından yargılanacak. İddianamede 21 sanık için 5 buçuk yıldan 86 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi.

Eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan ile Rıza Sarraf'ın 28 Şubat'ta tahliye olmasıyla 17 Aralık soruşturmalarında tutuklu kimse kalmamıştı

ulusalkanal.com.tr