Ulusal Gönüllüleri kahvaltıda buluştu

Yüzlerce Ulusal Gönüllüsü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kahvaltıda buluştu. Atatürk Çay Bahçesinde yapılan kahvaltılı toplantıya E. Jnd. Albay aynı zamanda İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur ve Ulusal Kanal Genel müdürü Turan Özlü konuşmacı olarak katıldı.

Ulusal Gönüllüleri kahvaltıda buluştu

Yüzlerce UlusalGönüllüsü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kahvaltıda buluştu. Atatürk Çay Bahçesinde yapılan kahvaltılı toplantıya E. Jnd. Albay aynı zamanda İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur ve Ulusal Kanal Genel müdürü Turan Özlü konuşmacı olarak katıldı. Kahvaltıda E. Jnd. Albay Hasan Atilla Uğur yaptığı konuşmada “bizim görev yaptığımız 2000 li yıllarda PKK bitme noktasına gelmişti.” Dedi. Kahvaltı sonun da çok sayıda yurttaş Ulusal Gönüllüsü olurken Hasan Atilla Uğur kitabını imzaladı.

Kahvaltıya Deva ilaç fabrikası önünde 120 gün direnişte bulunan işçiler adına örgütlenme uzmanı Ali Bayram, Add Çorlu Şube Başkanı Yüksel Gür, Memleket Sevdalıları Derneği Çorlu Şube Başkanı Özay Benek Cengiz. CHP Lüleburgaz ilçe yönetim kurulu üyeleri, Lüleburgaz Taşeron işçileri dernek başkanı Özdeniz Özkapı, Çorlu Taşeron işçileri dernek başkanı Cemal Dalar, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, İP Örgütlenme bürosu yöneticisi Mustafa Sevim, Silivri Nöbet Çadırı sorumlusu Hıdır Hokka, İşçi Partisi Tekirdağ il ve ilçe başkanları ve yönetimleri katıldı.

Kahvaltılı toplantıda ilk konuşmayı Tekirdağ Ulusal Gönüllüleri yönetim kurulu Başkanı DR. Nurtekin Erol yaptı Erol konuşmasında hedefin gönüllü sayısını 2014 yılı sonunda 20 bine çıkarmak olduğunu söyledi. Konuşmasını sürdüren Nurtekin Erol şunları söyledi. “Ulusal Gönüllüleri büyüyen bir halk örgütlenmesidir. Ulusal Kanal özgürlük barışın sesidir. Bu sesin daha gür çıkması için hedefin 2014 yılı sonunda gönüllü sayısını 20 bine çıkarmak olduğunu söyledi.”

''Gönüllülerimizi göreve çağırıyoruz''

Ulusal Kanal Genel Müdürü Turan Özlü gönüllüleri göreve çağırarak şunları söyledi. “bakın burada işçi temsilcisi arkadaşlarımız var bugün işçilerin sesini duyuran bir tane televizyon kanalı var. Diğerleri işçileri binalarından içeri sokmuyorlar. bizler bu görevi yapıyoruz. Bunun için Ulusal Kanal’ın güçlenmesi gerekir. Sizden isteğimiz şudur. Gönüllü olmayanlar hemen burada gönüllü olsun. Gönüllü olan arkadaşlar dışarda Ulusal Gönüllüsü yapmak için çaba harcasın. Bu görevlerimizi birbirimize hatırlatacağız.”dedi.

''PKK bitme noktasındaydı''

Abdullah Öcalan’ı sorgulayan E. Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur şöyle konuştu. “bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 2000 li yıllarda orada yaptığımız görevler neticesinde terör minimize edilmişti. Şehidimiz gelmemekteydi. Ama bunun karşılığında bizler yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti bebek katili Abdullah Öcalan ile bir pazarlık yapmış değiliz. Kendisine tavizler vermiş değiliz. Bugün Kürt kökenli yurttaşlarımızın içine düşürüldüğü durum içler acısıdır. Bugün acı bir tablo yaşanmaktadır. Bizler bunları anlattığımız zaman bize şunu soruyorlar sizler annelerin ağlamasını mı istiyorsunuz. Arkadaşlar şunları söylemek isterim. Ben kucağında şehitler vermiş bir Türk subayıyım. Bizler annelerin ağlamasını en son isteyecek insanlarız. Ancak Annelerin ağlamamasının bir bedeli var değil mi Annelerin ağlamamasının bedeli Abdullah Öcalan ve onun terör örgütüyle Amerika’nın emriyle değişik dış güçlerin talimetıyla oturup pazarlık yapmak, o şehitler kanıyla sulanmış toprakları bu adamlara vermek değildir.” dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

# Ulusal # kahvaltı # gönüllü