İstanbul'da aşılama oranı yüzde 75'e ulaştı

Aşılama oranları yükseldikçe risk düşüyor. Aşılama oranının yüzde 75'e ulaştığı İstanbul da artık mavi kent oldu. Türkiye kırmızı il kalmasa da hala aşılama oranının düşük olduğu iller var. Vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu iller de açıklandı. Rize yüz binde 538,10 vakayla 1. sırada yer aldı.

İstanbul'da aşılama oranı yüzde 75'e ulaştı

Aşılama oranın artmasıyla mavi illerin sayısı da yükseliyor. Yaklaşık 16 milyon kişinin yaşadığı megakent İstanbul da artık mavi...

Kentte aşılama oranı yüzde 75'e ulaştı. 1. doz 8 milyon 699 bin 243, 2. doz 6 milyon 491 bin 74, 3.doz 1 milyon 97 bin 798, toplam 16 milyon 288 bin 115 doz aşı yapıldı.

Verileri İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştı. "Aşısını yaptıran hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İstanbul'umuza mavi renk çok yakıştı." ifadelerini kullandı.

AŞILAMA HIZLA İLERLİYOR

Toplumun yüzde 75'inin aşılanması için çalışmalara hız verildi. Bilgi kirliliği yayan kişilere yaptırımlar uygulanıyor.

Ankara Dişhekimleri Odası, sosyal medyada aşı karşıtı söylemlerde bulunan bir diş hekimini 5 ay meslekten men etti.

Aşılama oranları yükseldikçe risk düşüyor. Ancak hala yüzde 75 hedefini tutturamayan iller var. Bu da vaka sayılarının artmasına neden oluyor.

RİZE RİSKLİ İLLERDE 1. SIRADA

14-20 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıklandı. Rize yüz binde 538,10 vakayla 1. sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları en çok artan 10 ilin "Bayburt, Gümüşhane, Kayseri, Gaziantep, Kilis, Bolu, Hakkâri, Nevşehir, Sinop, Kars" olduğunu paylaştı.

Çözüm belli olduğunu söyleyen Koca, aşıyı işaret etti.

# sağlık # istanbul # türkiye # vaka sayısı # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # istanbul valisi ali yerlikaya # aşılama oranı # Mavi # mavi iller