TSK namluları Afrin'e çevirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK/PYD'nin Afrin kantonunu kuşattı. İdlib'e askeri sevkiyatlar da sürüyor. Türk ordusunun 14 ayrı bölgede gözlem noktaları kuracak. Mehmetçiğin konuşlandığı bölgelerdeki namlular terör örgütü PYD'ye çevrilmiş durumda. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da Suriye sınırında

TSK namluları Afrin'e çevirdi

Mehmetçik, PKK/PYD'nin Afrin kantonunu kuşattı. Afrin, 4 bir yandan çembere alındı. Türk ordusu bölgede 14 ayrı bölgede gözlem noktaları kuracak. Mehmetçiğin konuşlandığı bölgelerdeki namlular terör örgütü PYD'ye çevrilmiş durumda. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da Suriye sınırında

Bordo Bereliler ile komando ve zırhlı birlikler Suriye'de... İdlib'e giren Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki Afrin hattında konuşlandı. Namlular terör örgütü PYD'ye çevrildi.

TSK'nın Suriye'nin İdlib gerginliği azaltma bölgesinde gözlem noktaları oluşturmak amacıyla başlattığı askeri sevkiyatlar sürüyor.

Türk ordusu ilk etapta, Suriye-Türkiye sınırında, terör örgütü PKK/PYD işgalindeki Afrin ilçesi yakınlarında konuşlanıyor.

Suriye'deki ateşkesin diğer garantörleri Rusya ve İran ile varılan Astana anlaşması çerçevesinde gerçekleşen intikal, İdlib-Afrin sınır hattında devam edecek.

Kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde, TSK'nın 14 ayrı bölgede gözlem noktası oluşturması öngörülüyor.

Mehmetçik şimdiye kadar ise Atme, Salva, Daret İzze, Kaptan El Cebel ve Anadan'a konuşlandı. Böylece Afrin bir anlamda kuşatılmış oldu. Afrin'deki PYD de ateş mesafesine alındı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki hudut karakollarında incelemelerde bulundu. Akar, beraberindeki Fırat Kalkanı Harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile tampon bölgedeki askerleri denetledi.

İdlibliler ise Türkiye'den teröre "kalkan" olmasını bekliyor.

Sivil halk, Türk ordusu sayesinde bölgenin tehditlerden korunacağına inanıyor.

ulusal.com.tr

# pkk # tsk # afrin # pyd # idlib