Galatasaray UEFA'nın cezasını CAS'a taşıyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA’nın verdiği 1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıyacaklarını açıkladı.

Galatasaray UEFA'nın cezasını CAS'a taşıyor

Dursun Özbek, Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen mart ayı olağan divan kurulu toplantısının başında üyelere hitap etti.

UEFA'nın 2014 yılı mayıs ayında sarı-kırmızılı kulüple yaptığı izleme anlaşmasını ve sonrasındaki süreci anlatan Özbek, savunmalarında, en kötü cezanın talep edilmesine tepki gösterdiklerini aktararak, "Ancak çok enteresan, savcılık makamı, 2014 yılında yaptıkları inceleme sonrası izleme süresi verirken, Galatasaray Sportif AŞ'nin o yıl kara geçeceğinin söylendiğini belirterek, 'Eğer bize planlanan gerçek zararı söyleseydiniz, o dönem 5 yıl izleme verebilirdik. Neden o zaman şeffaf olmadınız, gizlediniz?' dedi. Biz de yeni bir yönetim olduğumuzu ve mevcut mali sıkıntıları giderebilme hedefiyle göreve geldiğimizi aktardık" ifadelerini kullandı.

UEFA'nın, 1+1 yıl olarak önerilen cezayı 1 yıl olarak uyguladığını, 10 milyon avro olarak talep edilen zarar sınırını da kaldırdığını aktaran Özbek, "Buradan bir başarı öyküsü çıkartmaya çalışmıyorum. Sadece tüm ayrıntılarıyla yaptıklarımızı anlatıyorum. Elbette ki UEFA'dan hiç ceza almasaydık, bu bir başarı öyküsü olarak anlatılabilirdi ama işin sonuna gelmedik. Şimdi konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyoruz. Aynı savunmayı orada biraz daha kuvvetlendirerek yapacağız. Galatasaray'ın muhatap olduğu, marka değerini ve prestijini düşüren bu cezanın kaldırılması için hırslı bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah CAS'ta düzelttirmeye muvaffak olacağız" diye konuştu.

"GERİYE DÖNÜK SORUŞTURMA YAPILACAK"

Dursun Özbek, geçtiğimiz aylarda bazı üyelerin talepleri üzerine, mali konularla ilgili geriye dönük bir soruşturma için çalışma halinde olduklarını açıkladı.

Galatasaray'ın kötü yönetilmesi ve hatalı yönetim tarzlarına yönelik olarak istenen soruşturmaya değinen başkan Özbek, "Bu talebi dikkate alıyoruz. Geriye dönük bir araştırmayı, kendi döneminden başlamak üzere yapma sözü vermiştik. Bu işi uluslararası mahiyette yapan firmalarla görüştük. Birisiyle de sözleşme imzalama aşamasına geldik. Konunun incelenme tarzının gizli olması hasebiyle, bu araştırmalarda netice alabilmek için her türlü enstrüman kullanılıyor. Hangi firma olduğuyla ilgili sözleşme imzalanana kadar isim telaffuz etmek istemiyorum. İncelemeyi yapacak mihraklar da gizli tutuluyor" şeklinde görüş belirtti.

"BİLEKLİK SATIŞI 1 MİLYONU AŞTI"

Özbek, "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyası kapsamında satışı gerçekleştirilen bileklerde 1 milyonu aştıklarını duyurdu.

Bileklik satışında mayıs ayına kadar 2,5 milyonu bulacaklarına inandığını anlatan Özbek, bu konuyla ilgili kendilerine sataşmada bulunulduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Bilekliğin maliyeti 80 kuruştur. Satış fiyatımız ise 10 liradır. Burada ürünün değerinin önemi yok. Bu ürün, birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Anlaşılmaz şekilde bu konuda haberler yapılıyor. Buradaki maksadı çözemiyorum. Bileklik, birlik ve beraberliğin, kötü zamanlarda ortak hareketin sembolü. 'O zaman bu sembolü dinamitleyelim' deniyor. Eğer Galatasaray bu zor günlerden kurtulma çabasındaysa, camia bir araya gelmeden olmaz. En kral yönetimi getirin, bu durumdan çıkılmaz. Başarı hepimizin başarısı olacak."

Galatasaray Adası'ndan sözleşmesi sona eren kiracının çıkarılması için davanın sürdüğünü, Kalamış Tesisleri'nde ise kiracıyla anlaşmaya varıldığını anlatan Özbek, tesislere geri almalarının adından ihale yoluyla kiracı bulacaklarını aktardı.

"FUTBOLDA HARCAMALAR KISILACAK"

Dursun Özbek, Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA'nın, harcamalara da sınırlama getirdiğini paylaştı.

Gelecek sezon için sporculara yapılacak ödemelerin tamamının 65 milyon avro ile sınırlandırıldığını dile getiren başkan Özbek, "Şu anda mevcut takımımız da bu seviyede. Önceden söz konusu maaşlar 105 milyon avroya kadar çıkmıştı" diye konuştu.

Futbol takımının son dönemdeki durumunun da iyi olmadığına vurgu yapan Özbek, "Bunun bir sürü sebebi var. Mali sebepler bunlardan sadece biri. Biz bu şekilde dahi başarılı olabilmek için mücadele diyoruz. Türkiye Kupası'nı kovalıyoruz. Ligde de olabilecek en iyi sıra için mücadelemizi veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. (AA)

# UEFA # Dursun Özbek # cas # galatsaray