Ulusal Kanal, Yüksekova'da

Hakkari Yüksekova'da 13 Mart'ta başlayan PKK'ya yönelik operasyon 20 Nisan'da tamamlandı. PKK'nın uyuşturucu ve insan ticareti için geçiş güzergahı konumunda olan ilçe bölücü terör örgütününden temizlendi. Peki operasyonun hızlı tamamlanmasının sırrı neydi? Asker ve polis PKK'nın hangi kaynaklarına darbe vurdu? Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya, operasyonların tamamlandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine girdi. Ekibimiz PKK'ya mezar olan hendek ve tünellerden çok özel görüntüler aldı.

Ulusal Kanaloperasyonların tamamlandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine girdi.

Sokağa çıkma yasağı 13 Mart'ta ilan edildi, asker ve polis 14 Mart günü ilk harekatı Cengiz Topel Caddesi'ne yaptı. Cadde PKK için stratejik bir konumdaydı. Bunun yanı sıra 25 Ekim 2014'te gündüz vakti Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle iki askerimizle birlikte şehit olmuştu o caddede.

14 Mart günü Türk Ordusu şehre inmiş ve operasyonlara başlamıştı. Komuta Tümgeneral Halil İnrahim Ergin'deydi. Askerin yanı sıra polisler de emrine girdi. “Zor, oyunu her zaman bozar” dediler ve zordan başladılar... Komandolar ilk hamleyi Yüksekova'yı Şemdinli'ye bağlayan Cengiz Topel Caddesi'ne yaptı. Böylece Yüksekova Güney ve Kuzey olarak ikiye ayrıldı. Teröristlerin şehir içindeki geçiş ve ikmal noktası kesildi. İki cephede de PKK'lılar çembere alındı. Çember hızla daraldı ve 20 Nisan günü operasyon tamamlandı.

Cengiz Topel Caddesi'nin ardından Orman Mahallesi'ne gittik. İlk iş olarak polis ve jandarma Özel Harekat Timleri'ne Ulusal Kanal çalışanlarının mesajı ilettik...

PKK, kazdığı hendeklere gömüldü.

Ve tüneller... Bölücü terör örgütü çözüm süreci döneminde şehirleri köstebek yuvasına çevirdi. Askerin Silivri-Hasdal Cezaevleri ile kışlalara hapsedildiği, polisin de Fethullahçı örgüt tarafından ele geçirildiği dönemlerde kazıldı bu tüneller. AKP iktidarı “kışladan ve karokaldan çıkmayacaksınız” talimatı vermişti. "Türkiye'yi terkedecek" denilen terör örgütü Yüksekova'da hiltilerle tünel kazıyordu.

Takvim yaprakları 2 Nisan'ı gösterdiğinde Yüksekova'da önemli bir operasyona imza attı, JÖH ve PÖH timleri... Orman Mahallesi'ndeki karargahında bölücü terör örgütünün Yüksekova sorumlusu SARA telsiz kod adlı terörist Emel Güçlü öldürüldü. Ulusal Kanal operasyon yapılan o binaya girdi.

Polis ve asker Yükseova'da terörle mücadelenin yanı sıra kaçakçılığın da belini kırıyor. Operasyona komuta eden üst düzey güvenlik güçleri bu noktayı özellikle vurguluyor. PKK'nın uyuşturucu yolu da kapatılıyor.

Asker, polis, istihbarat, savcılık, sağlık ekipleri, AFAD... Devletin bütün birimleri, Yüksekova'da, 3. Tümen Komutanlığı çatısı altından güven içinde huzur ve kamu düzenini sağlamak için çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr

# mehmetçik # türkiye # operasyon # Hakkari # ulusal kanal # AFAD # Yüksekova # JÖH # hendek # PÖH # Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle # özel harekat timleri # Cengiz Topel Caddesi # Tümgeneral Halil İnrahim Ergin