IŞİD operasyonuyla aynı gün Emniyet'ten PKK açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü IŞİD operasyonu yaptığı gün PKK'ya yönelik son bir ayda düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı.

IŞİD operasyonuyla aynı gün Emniyet'ten PKK açıklaması

Emniyetin operasyonlarında 32 PKK'lı yakalandı. Yapılan operasyonlarda, el yapımı patlayıcılar, molotof kokteylleri, tabancalar, pompalı tüfekler ve kar maskeleri ele geçirildiği belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 11 Haziran'dan 10 Temmuz 2015 gününe kadar PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 32 kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, "11.06.2015 tarihinden günümüze kadar gerçekleştirilen operasyonel çalışmalar sonucunda çeşitli ilçelerimizde terör örgütü adına; silahlı adam öldürme, silahla adam yaralama, korsan gösteri eylemlerine katılma, Molotof kokteyli ve havai fişek kullanmak suretiyle kamu malına zarar vermek, yağma, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt adına silahlı faaliyette bulunmak, 3136 Sayılı Kanuna Muhalefet, torbacı tabir edilen şahıslardan cezalandırma adı altında yağma ve yağma neticesi elde edilen uyuşturucu maddelerin ticareti, terör örgütüne eleman aktarımında bulunmak, örgüt propagandası yapmak gibi faili meçhul olayların şüpheli oldukları tespit edilen 32 şüpheli şahıs yakalanmıştır" denildi.

PKK'nın gerçekleştirdiği cezalandırma olayından sonra sosyal medyada paylaşılan cezalandırma mesajları da dosyaya girdi.

Ele geçen malzemeler ise şöyle sıralandı:

- 107 adet Molotof kokteyli,

- 13 adet el yapımı patlayıcı,

- 2 adet tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda fişek,

- 7 adet pompalı av tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek,

- Dürbün,

- Korsan gösterilerde ve Molotof hazırlamada kullanılan çok sayıda plastik eldiven,

- 6,5 litre benzin,

- 31 adet kar maskesi

Mehmet Bozkurt

Aydınlık

# açıklaması