KHK üzerinden FETÖ ve PKK'yı kurtarma hamlesi

FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle kamudan ihraç edilenlere muhalefet sahip çıkıyor. CHP OHAL komisyonunu ''hukuksuz'' olarak tanımladı. Parti içinde KHK'lılar için il il gezecek bir ekip belirlendi. iyi parti ise CHP'nin ''KHK vaatlerine'' karşı çıkmıyor. Meral Akşener'e göre tutuklular ''gariban''... öte yandan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, terörle mücadele için ''devlet vatandaşı ile kavga ediyor'' ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da KHK ihraçlarından rahatsız...

KHK üzerinden FETÖ ve PKK'yı kurtarma hamlesi

Türkiye terörle mücadelede sahada gösterdiği kararlılığı yargıya da taşıdı. FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle kamudan binlerce ihraç yapıldı. Sözde mağdurlara sahip çıkanlar ise CHP, İYİ Parti, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu.

CHP, KHK'lılar için il il etkinlik düzenledi. Heyette bulunan isimlerden biri ise oldukça dikkat çekici; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın.

Taşkın FETÖ'nün tertiplerinin aracı olan Taraf gazetesinde yazarlık yapmış bir isim. Kendisi de KHK ile üniversitedeki görevinden alındı.

Yine KHK buluşmalarına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da OHAL komisyonu hukuksuz olarak tanımlıyor. Karaca geçen gün yaptığı açıklamada da ''KHK'lar kaldırılacak'' ifadelerini kullandı.

İyi Parti'de CHP'nin KHK vaatlerinden rahatsız değil. Hatta Genel Başkan Meral Akşener, FETÖ tutuklu ve hükümlülerini 'gariban' olarak tanımlamıştı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 'KHK'larla ihraç meselesi bir beyin kanaması' derken bu koroya Ali Babacan da katıldı...

Babacan ,KHK'lar ile vatandaşların sindirilmeye çalışıldığını iddia etti:

- Bu tablo utanç verici. Bir ülkede 1,5 milyon insan terörle suçlanıyorsa devlet vatandaşıyla kavga ediyor demektir. Yeter artık davalarla, KHKlarla halkı sindirmeye çalışmayın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Babacan'ın açıklamaları ile ilgili Aydınlık'a konuştu:

- Uzun zamandır muhalefet partilerinde PKK ve FETÖ'nün sosyal tabanından oy almaya yönelik bir gayret var. Bu gayret çerçevesinde hem CHP'de hem İyi Parti'de hem de diğer partilerde onlara şirin görünmeye yönelik söylemler söz konusu oluyor. Bu açıklamayı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarını hatırlattı:

- Ben bu durumu stratejik olarak kasten yapılmış açıklama olarak görüyorum. ABD'nin dostları noktasında, Biden'ın ifade ettiği ‘Dostlarımızı, muhalefeti desteklemeliyiz' noktasındaki o ifadelerle paralel olarak görüyorum. Bu örgütün CIA'nın Türkiye'deki bir uzantısı olduğu netleşti artık. Bu noktada bu ifadeleri kullanıyorsanız bu güvenlik hadisesidir, siyaset yapmak değildir.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem de Babacan'ın ifadelerinin ''kabul edilemez'' olduğunu belirtti:

- Babacan'ın ifadeleri, terör örgütlerini aklamaya yönelik. Türkiye onların silahlı gücünü bastırdığı için bu güçlerin diğer sempatizan kuvvetleri de önemli darbeler yiyor. Üyeleri açığa çıkarılıyor. Babacan da emperyalistlerin tarafında olduğunu açık etmiş oluyor. Millet Babacan'a ve onunla birlikte hareket edenlere seçim sandığında gerekli cevabı verecektir.

# chp # abd # cia # fetö # pkk # ak parti # İyi Parti # terör # vatan partisi # kemal kılıçdaroğlu # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # deva # deva partisi # aydınlık gazetesi # meral akşener # AK Parti MKYK # khk # joe biden # Gelecek Partisi # taraf gazetesi