Diyarbakır'da büyük operasyon!

Terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki operasyonlar sürüyor. Sık sık silah seslerinin duyulduğu ilçede teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temaslar sağlanıyor. Halkın güvenliği için 6'ncı kez uygulanan sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

Diyarbakır'da büyük operasyon!

Diyarbakır'da güvenlik güçleri PKK'ya göz açtırmıyor. Silvan, Sur ve Dicle ilçelerinde PKK'nın açtığı hendekler kapatılıyor.

Silvan ilçesinde 3 mahalle için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 5’inci gününü geride bıraktı. İlçede sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde PKK'nın açtığı hendekler kapatılıyor. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşandı. Bazı bölgelerden dumanlar yükseldi.

Sur ilçesinde ise PKK ağır darbe indirildi. Birçok barikat kaldırıldı. PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyona vatandaşların verdiği destek objektiflere yansıdı.

Güvenlik güçleri ile vatandaşın el ele olduğu karalerde ilçe halkı polise çay ve su ikaramında bulundu. Polisler de vatandaşlara simit dağıttı, çocuklara meyve suyu ve çikolata verdi.

Operasyon sırasında sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteren ekipler ilçe halkından büyük destek gördü.

Ayrıca çatışmalarda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 kez kalbi çalıştırılan 18 yaşındaki Ferhat Doğru ise kurtarılamadı.

Sur İlçesindeki operasyonlar bugün Fiskaya Mevkii'ne kaydırıldı.

Dicle ilçesindeki 22 mahallede ilan edilen sokağa çıkma da yasağı kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # silvan