Vardiya Bizde Platformu: Acilen tahliye edilmeleri gerekmektedir!

Vardiya Bizde Platformu, Ergenekon ve Balyoz gibi davalardaki tahliyelere dikkat çekerek, Askeri Casusluk ve Zirve Yayınevi Davalarında mahkemeden tahliye kararı çıkması gerektiğine dair açıklamada bulundu.

Vardiya Bizde Platformu: Acilen tahliye edilmeleri gerekmektedir!

Değerli Basın Mensupları,

BALYOZ, ERGENEKON, POYRAZKÖY, ASKERİ CASUSLUK, ODA TV, ŞİKE, GİZLİ BELGE, ZİRVE YAYINEVİ ve 28 ŞUBAT Davaları hukukla ilgisi olmayan siyasi davalardır.

Bu davalar ile; ülkenin yeniden şekillendirilmesine mani olabileceği değerlendirilen Türk Ordusunun ve topluma önderlik edecek nitelikteki aydınların itibarsızlaştırılması, halkın gözünde küçük düşürülmesi ve böylece etkisiz kılınması amaçlanmıştır.

17 Aralık 2013 tarihinden itibaren, bu davalar kastedilerek; Orduya kumpas kurulduğu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildikleri, içerde yatan insanların günahsız olduğu, tüm çevreler tarafından sürekli olarak ifade edilmektedir.

Bu açıklamalar; yıllardır hapiste tutulan askerler, bilim adamları, siyasetçiler, gazeteciler ve çeşitli meslek gruplarına mensup aydınların suçsuz olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için yürütülen adalet mücadelesi neticesinde; sözde Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Oda TV, Şike, Gizli Belge ve 28 Şubat Davalarında haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler tahliye edilmişlerdir.

Şimdi sıra; halen 7 asker ve 1 öğretim görevlisinin tutsak, 37 kişi hakkında yakalama kararı bulunan sözde Askeri Casusluk ve Zirve Yayınevi gibi kumpas davalarındadır.

Artık bu davalardan tutuklu olanların da hapislerde tutulması mümkün değildir. Acilen tahliye edilmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda; görevi hak ve özgürlükleri korumak olan Anayasa Mahkemesi’nden, masum insanların sesine kulak vererek, Askeri Casusluk Davası sanıklarının bireysel başvurularını daha fazla gecikmeden sonuçlandırması, Zirve Yayınevi Davasına bakan mahkemeden de tahliye kararı vermesi beklenmektedir.

Mücadelemiz son arkadaşımız hapisten çıkana ve kumpasçılar bağımsız mahkemeler önünde hesap verene kadar devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Vardiya Bizde Platformu

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # ergenekon # tahliye # vardiya bizde platformu # zirve yayınevi # askeri casusluk # mahkeme kararı # Sessiz Çığlık