Silopi'de tatbikat 17'nci gününde! Hedef 'caydırıcılık'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Silopi'de başlattığı tatbikat devam ediyor. Irak sınırına yaklaşık 1 kilometre mesafedeki tatbikatın bugün 17. günüydü. Son taaruz senaryosunda düşmanın elinde bulunan kritik bir tesis ele geçirildi. Peki, tatbikat neden bu kadar uzun sürdü ve hedef ne? Emekli Büyükelçi Onur Öymen Silopi'deki tatbikatı değerlendirdi

Irak'taki bölünme referandumunun ardından namlular Barzani'ye çevrildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Silopi'de, Irak sınırına yaklaşık 1 kilometre mesafede başlattığı tatbikat 17. gününde. Peki hedef ne?

Son senaryoda düşmanın elinde bulunan kritik bir tesis ele geçirildi. Irak ve Türk ordusu taktik intikal yaptı. Yani Askeri araçlar düşman bölgesinde dikkatli bir şekilde ilerledi. Senaryoda araçlardan biri saldırıya uğradı, bunun üzerine piyadeler bölgeye indirildi ve ilk müdahaleyi yaptı. Ardından hedefe ulaşıldı.

18 Eylül'de başlatılan tatbikatta hemen hemen her gün ayrı bir taaruz senaryosu gerçekleştiriliyor. Tatbikatla iki ülke birliklerinin hareket ve koordinasyonlarının daha da geliştirilmesi amaçlanıyor. Hedef ise Irak'ı bölmeyi hedefleyen Barzani...

Emekli Büyükelçi Onur Öymen, bir diğer hedef olarak terör örgütü PKK'yı gösterdi.

Öymen, sadece Barzani ve PKK'ya değil arkalarındaki güçlere de dikkat çekti.

Öte yandan İran da askeri çemberi daraltıyor. Irak ve Türk ordusunun ortak tatbikatı sürerken İran'da bölgede operasyonlarına devam ediyor.

ulusal.com.tr

# tatbikat # silopi