F tipine kötü haber!

F tipi örgüte yönelik kumpas soruşturmaları İzmir'de görülen "Askeri Casusluk" davasına da uzandı. HSYK'nın davada görev alan hakim ve savcılar hakkında inceleme için müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

F tipine kötü haber!

İzmir'de görülen "Askeri Casusluk" davasına bakan hakim ve savcılar hakkında da soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

HSYK'nın 310'u muvazzaf subay, 357 kişinin hedef alındığı iki iddianameyi hazırlayan savcı Zafer Kılıç ile tutuklama kararlarına imza atan hakimler için müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

Kumpasta görev alan hakim ve savcılarla ilgili soruşturma için çalışmaya başlatan müfettişler, hedef alınan komutanların şikayetçi olarak ifadelerini almaya başladı. Müfettişlerin bir yandan hakim ve savcılar hakkındaki incelemeyi sürdürürken diğer yandan davanın sonucunu bekleyeceği belirtildi.

Savcı Zafer Kılıç'ın soruşturma sürecinde Ankara'ya giderek dönemin Hazine Müsteşarı ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya bizzat birifing verdiği ve hedef alınan askerlerle bürokratları suçladığı tespit edildi. Müfettişler, suçlanan bürokratların görüşmelerin ardından görevlerinden alındığını belirledi.

Soruşturmayı yürüten HSYK müfettişinin disiplin cezası verilen ve görevinden alınan bürokratların da ifadelerine başvuracağı ifade edildi.

Kapatılan Özel Görevli İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Rahman HSYK tarafından tenzili rütbe ile Torbalı'ya düz hakim olarak atanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# hakim # savcı # kumpas # izmir askeri casusluk