ABD'den PYD'ye doğrudan silah

Amerika Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un Ankara ziyareti gergin geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dunford'a Amerika'nın PYD'ye silah yardımı nedeniyle Ankara'nın duyduğu rahatsızlığı iletti. Akar, bu silahların PKK'lıların eline geçtiğini belgeleriyle mevkidaşına aktardı. Ancak Dunford, Türkiye'nin kaygılarını giderecek bir açıklama yapamadı. Öte yandan Amerika'nın Rakka operasyonu için de PYD'ye silah sevkiyatına başladığı belirtildi.

ABD'den PYD'ye doğrudan silah

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Ankara'yı ziyaret eden Amerikalı mevkidaşı Joseph Dunford arasındaki görüşmelerde temel konulardan biri Washington'un PYD'ye yaptığı silah yardımlarıydı. Akar bu konuda Ankara'nın rahatsızlığını ve endişelerini Dunford'a iletti.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, görüşmelerde PYD'ye silah yardımları konusu gündeme geldi. Akar, operasyon öncesi ABD’nin PYD’ye yeni ağır silahlar vermesinden Türkiye’nin duyduğu endişeyi aktardı.

Akar, verilen silahların daha sonra PKK’nın eline geçtiğini ve örgütün bu silahlarla terör eylemleri gerçekleştirdiğini örnekleriyle ABD’li muhatabına iletti.

Türkiye’nin hassasiyetlerini bildiklerini belirten Orgeneral Dunford, silah yardımıyla ilgili Türkiye'nin kaygılarını giderecek bir açıklama yapmadı. Dunford, operasyonun kademe kademe ilerleyeceğini söyledi.

Suriye’de şu anda PKK'nın bölgedeki kolu PYD'ye askeri danışmanlık yapan 300 civarında Amerika özel kuvvet askeri bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pyd # genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar # Joseph Dunford