Erdoğan'dan Davutoğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pensilvanya ziyareti polemiği ve Suriye’deki son durumla ilgili açıklamalar yaptı. Davutoğlu’nun Pensilvanya’ya gitmesine kendisinin izin verdiğini söyleyen Erdoğan, “zaten izin alması gereken makam bendim” dedi. Erdoğan, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD yapılanması içinse “Hedefleri Kobani, Afrin, Kamışlı noktalarını birbirine bağlamak” tespitini yaptı.

Erdoğan'dan Davutoğlu açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki Pensilvanya ziyareti polemiğine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil oldu. Erdoğan, Davutoğlu’nun Fethullah Gülen ile görüşmesi için “izin alması gereken makam benim, benden izin alıp gitti” dedi.

"Ahmet Bey’in Pensilvanya’ya gitmesinden benim bilgim var. Benden bu konuda izin almıştır ve oraya gitmiştir. Fakat Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüştüler mi doğrusu bilmiyorum. Kaldı ki zaten oraya gitmesi konusunda izin alması gereken makam benim"

Almanya ve Belçika dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde Pensilvanya’ya gitme adetinin başladığını hatırlattı. Bu durumdan bir süre sonra rahatsızlık duyduğunu ve milletvekillerine yasak getirdiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı’nın “benden izin alarak gidenler Ahmet Bey ve Zafer Çağlayan’dır” demesi dikkat çekti.

Erdoğan’ın bir başka mesajı Suriye’nin kuzeyinde yaşananlarla ilgiliydi. "PKK-PYD için bölgede bir etnisite oluşturma gayretindeler” diyen hayata geçirilmek istenen plana dikkat çekti.

"Sayın Obama’ya gelin Suriye Ordusu’yla bir adım atalım dedik. Silahların yarısı DEAŞ’ın bir kısmı da PYD’nin eline geçti. Bölgede çok farklı bir metod uygulanıyor. Bu Afrin’den başlıyor, Kobani ve Kamışlı’ya doğru gidiyor. Hedefleri bu noktaları birbirine bağlamak. Amerika bunu yeni görmeye başladı"

Erdoğan eğit-donat konusunda da “Amerikalı generaller geldiler incelemeler yaptılar. Eğit donat başladı. Amerika’yla olan diyaloğumuz sağlıklı yürüyor” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# kobani # fethullah gülen # Ahmet Davutoğlu # recep tayyip erdoğan # pkk/pyd