CHP'nin ''TBMM'de çözüm'' kampanyası: Vatan Partisi eylem yaptı

CHP’nin PKK’yı kurtarma girişimlerine karşı Vatan Partisi eş zamanlı olarak Ankara, İzmir, Bursa ve Ordu’da basın açıklaması yaptı. “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır” vurgusunun yapıldığı açıklamalarda, bölücü terör sorunun asker, polis ve korucular tarafından çözüldüğü belirtildi.

CHP'nin ''TBMM'de çözüm'' kampanyası: Vatan Partisi eylem yaptı

CHP, İyi, Deva ve Gelecek Partilerinin beli kırılan PKK’yı kurtarma çalışmalarına Vatan Partisi bütün illerde tepkiyle karşıladı. Ankara, İzmir, Bursa ve Ordu’da basın açıklamaları yapıldı. “Kürt sorununa TBMM’de çözüm” iddiasıyla yürütülen kampanyanın bir aldatmaca olduğu vurgulandı.

Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Levent Özciğer, TBMM’ye hükümete bozgunculuğu mahkum etme çağrısı yaptı.

Özciğer, ''ABD güdümlü PKK/HDP dostlarının “Kürt sorunu TBMM’de çözülmelidir” diye tutturması karşısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk Milletinin iradesini ve hükümete verdiği görevi bir kez daha dünyaya ilan etmeli ve PKK dostlarının bozgunculuğunu mahkûm etmelidir.'' dedi.

Ankara’da da Yenimahalle İlçe Başkanı Aydın Karataş açıklama yaptı. Vatan Partisi’nin TBMM’ye bir karar teklifi sunacağını belirten Karataş, Türkiye’de Kürt sorununun olmadığını söyledi.

Karataş, ''Ülkemizde “Kürt Sorunu” yoktur, terör sorunu vardır. Ülkemizi bölerek bölgemizde “Kürdistan” adında ikinci bir İsrail devleti kurmak isteyen ve bu yüzden açıktan terör örgütleri PKK ve FETÖ’yü besleyen, destekleyen ABD emperyalizmi tüm dünyada yenilgi üzerine yenilgi almaktadır.'' dedi.

Bursa ve Ordu’da da eylemler yapıldı. Bursa Orhaneli ilçesinde Vatan Partisi üyeleri eylem yaptı. İlçe başkanı Aslan İnceyürek PKK'ya geçit vermeyeceklerini söyledi.

Vatan Partisi Ordu İl Başkanı Osman Erdaş, "Meclis'te PKK istemiyoruz" dedi.

# chp # pkk # vatan partisi # eylem # deva # kurtarma # İyi # Gelecek