El Nusra lideri ağır yaralandı

ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu El Nusra Lideri Rusya'nın hava saldırısıyla ağır yaralandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Erdoğan - Putin zirvesinden sonra El Nusra'ya karşı sonuç alıcı operasyonlar yaptıklarını belirtti

El Nusra lideri ağır yaralandı

El Nusra örgütü lideri, Rusya'nın hava saldırısında ağır yaralandı.

El Nusra lideri Ebu Muahmmed el Culani'nin durumunu Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konashekov açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Konashekov, Suriye'deki hava saldırısında12 saha komutanının öldürüldüğü ve örgütün lideri Ebu Muhammed el Culani'nin ağır yaralandığını belirtti.

Saldırı sonrasında Lider Ebu Muhammed el Culani birçok şarapnel yarası aldı. Nursa liderinin kolunu kaybettiği ve durumunun OLDUĞU kritik bilgisi paylaşıldı.

Konashekov ayrıca Rusya askeri istihbaratının çalışmaları hakkında ayrıntılar paylaştı. Sözcü, El Nusra elebaşlarının 3 Ekim'de yapacağı toplantının yeri ve zamanı belirlendikten sonra hava saldırılarının düzenlendiğini açıkladı.

Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov da konuyla ilgili açıklama yaptı. Lavrov, geçtiğimiz hafta yapılan Erdoğan ve Putin zirvesinden sonra Nusra'ya karşı daha aktif bir şekilde karşı koyduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, silahlı muhalif gruplara ve Suriye ordusuna El Nusra Cephesine karşı yürütülen mücadelede destek vereceklerinin de altını çizdi.

ulusal.com.tr

# rusya # El Nusra