YAŞ toplantısı sona erdi

Yüksek Askeri Şura olağan kış toplantısı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı Karargahında Fevzi Çakmak Salonunda yapılan toplantıya Başbakan Davutoğlu başkanlık etti. Toplantının ana gündemi Türkiye-Rusya kriziydi. Bununla birlikte terör örgütlerine karşı mücadele ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlık durumu da ele alındı.

YAŞ toplantısı sona erdi

Yüksek Askeri Şura'nın güz dönemi olağan toplantısı tamamlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı saat 10:00’da başladı. Toplantı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda Mareşal Fevzi Çakmak Salonu’nda yapıldı.

Toplantı öncesinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, orgeneral ve oramiral rütbesinde görev yapan diğer komutanlar katıldı.

Toplantıda Rusya ile oluşan krizin askeri boyutları ele alındı. Bunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genel ve harbe hazırlık durumu gündemdeydi. Terör örgütleri PKK ve IŞİD’le mücadele de toplantıda ele alındı.

ulusalkanal.com.tr

# sona erdi # yaş toplantısı