Esnaf kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna uzatılmasını istiyor

Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasına ilişkin bir talep de Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndan geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mart sonu itibarıyla bitecek ödeneğin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Esnaf kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna uzatılmasını istiyor

İşçi, işveren ve esnafkısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyor.

Salgın nedeniyle bir yıldır verilen kısa çalışma ödeneği 31 Mart’ta sona erecek. Normalleşme süreciyle toparlanmaya çalışan işveren desteğin kesilmesini istemiyor. Emek cephesi de işten çıkarma endişesiyle kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyor.

Ödeneğin uzatılması talebi büyürken bir açıklama da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndan geldi. Genel Başkan Bendevi Palandöken, esnafın ve genel anlamda piyasanın tam olarak canlanması için zaman gerektiğine dikkat çekti:

- Esnafımız çok uzun zaman sonra kademe kademe halen belirli çalışma saatleri ile ayağa kalkmaya çalışıyor. Fakat o kadar uzun zamandan sonra bir anda kazancın eskiye dönmesi beklenemez.

- Kısa çalışma ödeneği Mart sonu itibarıyla bitecek. Fakat esnafımızın toparlanması birkaç ay içerisinde olmayacak. Bu nedenle hem nakdiücret desteği hem de kısa çalışma ödeneği yıl sonuna kadar uzatılmalı.

# türkiye # destek # normalleşme # ücret # esnaf # işçi # TESK # Palandöken # Kısa Çalışma Ödeneği # işveren # konfederasyon # sanatkar # nakdi