Bugün Mevlid Kandili mi? Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

Mevlid Kandili için sayılı günler kala geceyi ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler bu yıl kandilin hangi güne denk geldiğini merak etmeye başladı. Gözler Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine çevrildi. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, İslam alemi için mübarek bir gün olan Mevlid Kandili önemi nedir? Mevlid Kandili hangi gün?

Bugün Mevlid Kandili mi? Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

Mevlid Kandili için sayılı günler kala geceyi ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler bu yıl kandilin hangi güne denk geldiğini merak etmeye başladı. Gözler Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine çevrildi. Peki Mevlid Kandil'i hangi gün?

2021 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2021 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı dini takvime göre Mevlid Kandili pazar gününe denk geliyor. Mevlid Kandili bu yıl 17 Ekim 2021 Pazar günü gecesi idrak edilecek. Mevlid Gecesi, aynı zamanda Rebiülevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Hicri ve Miladi takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Mevlid Kandili her yıl bir önceki yıla göre 10-11 gün önce kutlanıyor.

MEVLİD KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız bir gündür. Mevlid kelimesi, ''Doğum, doğum yeri ve doğum vakti'' anlamına gelmektedir.

Müslüman alemi için büyük önem taşıyan bu gece, ''Mevlid-i Nebi'' olarak da anılıyor. Türkiye'de ise Mevlid Kandili olarak biliniyor.

Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için düzenlenen törenler, tarihte ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başladı. Çok geçmeden Eyyubiler tarafından da benimsenen kutlama programlarında çeşitli törenler ve şenlikler yapıldı. Mevlid törenleri daha sonra İslam dünyasında yaygınlık kazanarak günümüze kadar devam etti.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NELER YAPILIR?

-Mevlid Kandili'nde Kur”ân–ı Kerim okunmalıdır.

-Peygamber Efendimize (sav) salât ü selâmlar getirilmeli

-Kaza, nafile namazlar kılınmalıdır.

-Tefekkürde bulunulmalıdır.

-Kişi kendine, Mü”min kardeşlerine dualar etmelidir.

-Büyüklerimiz, üzerimizde hakkı olanlar aranmalıdır.

-Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, mutlu edilmelidir.

-Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalıdır.

-Tesbih namazı kılınmalıdır.

TESBİH NAMAZI KAÇ REKAT VE NASIL KILINIR?

Günahların affına vesîle olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için tesbihi ezbere bilmek gerekir. Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasının farz olduğuna dair herhangi bir bilgi yoktur. Ancak kandil günü veya ertesi gün oruç tutmakta bir mahzur da

yoktur.

# Mevlid Kandili ne zaman # mevlid kandili nedir # mevlid kandili mesajları # mevlid kandili ayetleri # mevlid kandili anlam ve önemi # mevlid kandili hicri takvime göre ne zaman kutlanır