Ulusal Kanal, Halep'te: Tuzaklanan mayınlar siviller için büyük tehdit

Terör örgütlerinin çıkartıldığı Halep'in doğu mahallerinde şuan en büyük sorun, tuzaklı mayınlar... Evleri yıkılan Halepliler, geri dönüp yıkıntılar arasındaki eşyalarını bulmaya çalışırken tespit edilemeyen mayınlar yüzünden canından oluyor. Ulusal Kanal ekibi Halep'te tuzaklı bombaların yol açtığı trajediyi an ben an görüntüledi. İzliyoruz...

Gelen haber üzerine Ulusal Kanal ekibi beş dakika önce çekim yaptığı bölgeye hızla geri döndü.

Bölgede eşyalarını arayan bir Haleplinin yolun kenarındaki çuvalı açması felaketle sonuçlandı. Çuvala tuzaklanmış mayının patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

Güvenlik güçleri halka "hiçbir eşyaya dokunmayın" uyarısı yaptı. Ekibimiz de o trajediyi kayda almaya çalıştı.

Ölen gencin ailesi "kardeşi de yedi yıldır orduda görev yapıyor" dedi.

Dünyanın odaklandığı Halep'in doğu kesiminin derinliklerindeki manzara bu şekilde.

Kurşun değmemiş tek bir bina yok. Haleplilerse yıkıntıların arasında geriye kalan eşyalarını arıyor. Bir başka Halepli yaşadıkları sıkıntıyı bu sözlerle anlatıyor:

Bir yetkili tehlikenin boyutunu göstermek için bizi cephanelik olan bir binaya götürüyor, binanın eskiden Nureddin Zengi grubu tarafından kullanıldığını söylüyor.

Aşağıya indiğimizde "dokunmayın" uyarısı tekrar yapılıyor. Depodaki manyetik hassas tuzaklar temizlenmiş ancak içerisinde hala çok sayıda patlamamış el yapımı roket ve mayınlar bulunuyor.

Bu metal kapağın altındaki tonlarca patlayıcı da bölgenin güvenli hale getirilmesi için imha edilmeyi bekliyor. Halepliler mayınlardan kurtulup eski yaşamlarına geri dönmek istiyor.

HABER: MEHMET KIVANÇ / HALEP

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # Halep