Bu sözler Amerikalı düşünce kuruluşu uzmanına ait

Washington merkezli "Bipartisan" düşünce kuruluşu uzmanlarından Amerikalı Svante Cornell (Svanti Kornel), yerel seçimleri ve devlet krizini yorumladı. Türkiye hakkında hazırladığı raporlarla dikkat çeken Cornell, "Türkiye'de asıl sorun muhalefet" dedi.

Bu sözler Amerikalı düşünce kuruluşu uzmanına ait

Amerika'nın eski Ankara büyükelçileri Eric Edelman ve Morton Abramowitz imzasıyla yayınlanan birçok raporun mimarı Dr. Svante Cornell, Türkiye'deki yerel seçimler ve devlet krizi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türkiye, Hazar Bölgesi, Avrasya ve güvenlik meseleleri konusunda uzmanlaşan Cornell, "Türkiye'nin en büyük sorunu muhalefetin olmayışı" dedi. Cornell, Türk halkının alternatifsizlikten dolayı AKP'ye oy verdiğini ifade etti.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Cornell, yerel seçim sonuçlarını 3 madde ile özetledi.

Bipartisan Düşünce Kuruluşu Uzmanı Svante Cornell, "Birincisi; Türkiye çok kutuplaşmış bir toplum. İkincisi; Başbakan uzun bir zaman önce bu kutuplaşmayı ileri götürmenin kendi siyasi çıkarına uygun olduğunu keşfetti. Bu da tabii ki ülkenin çıkarına değil. Üçüncüsü de, özellikle muhalefetin görece zayıflığına bakarsak hükümetin olağanüstü avantajları var." dedi.

Cornell, Gezi Parkı eylemlerinin de insanların kendilerini temsil edecek muhalefet bulamadığı için başladığını vurguladı.

Svante Cornell, iktidara muhalif siyasetçilerin de Ergenekon soruşturmasına dahil edilerek hapse atıldığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# kılıçdaroğlu # erdoğan # seçim # muhalefet # Bahçeli # Abramowitz