51 No'lu DVD'nin sırrı

"Ergenekon davasının en şaibeli delillerinden biri olan 51 no'lu DVD, cemaatçi polisler Adalet Müfettişlerinden aldıkları bilgilerle mi üretti?". Bu soru, Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, İn adlı kitabında gündeme geldi. Uzun kitabında, DVD'de yer alan bilgilere erişim hakkı olan görevlilere dikkat çekti!

51 No'lu DVD'nin sırrı

Ergenekon kumpasının en tartışmalı delillerinden biri Emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde bulunduğu öne sürülen 51 no'lu DVD'ydi. 51 No'lu DVD'yi, cemaatçi polislerin o dönemde Adalet Bakanlığı'nda görev yapan müfettişlerden aldıkları bilgilerle ürettiği öne sürüldü.

51 No'lu DVD'ye ilişkin tartışmalara, Eski emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun kitabında yer verdi. Uzun, bir hukukçuyla yaptığı görüşmeyi kitabında

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndaki beş müfettişe dikkat çeken Uzun'un görüştüğü hukukçu, Bu müfettişlerin hakim ve savcılar hakkında dinleme yaptırmaya ve sicil dosyasını görmeye yetkisi olduğunu belirtti. Sabri Uzun, müfettişlerin rolünü kitabında anlattı.

Uzun, "O bilgilere Bayan Göktaş'ın erişmesi mümkün değil. O halde, Levent'in bürosunda bulunan DVD'yi Cemaat'e bağlı polisler, Cemaat'e bağlı adalet müfettişlerinden aldıkları bilgilerle kendileri hazırlamış ve büroya koymuşlardır." dedi.

Uzun, Ergenekon davasında tanık olması için yapılan taleplerin mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlattı. "Tanıklık yapmış olsaydım tüm bildiklerimi anlatıp, davanın bir Cemaat komplosu olduğunu söyleyecektim" ifadelerini kullandı.

# adalet bakanlığı # Ergenekon kumpası # sabri uzun