Nevin Yanıt'a bir şok daha

Kadınlar 100 metre engellide Avrupa şampiyonu olan milli atlet Nevin Yanıt'ın doping "çilesi" bitmek bilmiyor. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıllık men cezası alan, daha sonra cezası 2 yıl 6 aya çıkarılan sporcuya, yaptırımın daha da ağırlaştırılması talebiyle CAS’a başvurdu. Ceza artarsa, bu tarihte ilk olacak.

Nevin Yanıt'a bir şok daha

Kadınlar 100 metre engellide 2 kez Avrupa Şampiyonu olan, milli atlet Nevin Yanıt'ın doping kullandığı gerekçesiyle aldığı men cezası, 2. kez arttırılmak isteniyor.

Nevin Yanıt, 8 Şubat 2013 tarihinde Düsseldorf'ta katıldığı yarışta alınan örneklerinde yasaklı madde çıktığı gerekçesiyle 28 Ağustos 2013'te iki yıl müsakabalardan men edilmişti.

Milli atletin cezası, Türkiye Milli Olimiyat Komitesi'nin başvurusuyla Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu, milli sporcunun aldığı 2 yıl 6 aylık cezanın daha da ağırlaştırılması istemiyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvurdu.

Milli atletin biyolojik pasaport değerlerinde az da olsa sapmalara rastlayan Uluslararası Atletizm Federasyonu, Yanıt'tan bununla da ilgili savunma vermesini istedi.

Biyolojik pasaport ile ilgili bir ihlal olduğuna karar verilirse, milli atletin ikinci kez doping ihlali yapmış olarak kabul edilmeyeceği, konunun da aynı süreç içinde değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Yanıt, 'steroid profil'den ceza alırsa, bu dünyada bir ilk olacak.

Öte yandan Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun, Nevin Yanıt'a verilen cezayı yeterli bulmadığı için Türkiye Atletizm Federasyonu hakkında da CAS'a başvurduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# cas # nevin yanıt