Soğuk hava yurdu teslim aldı

Güneydoğu donuyor. Yurdun bir çok ilinde yollar kapandı, okullar tatil edildi, çeşmeler dondu. Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı’da eksi 29, Kars'ta eksi 21, Erzurum'da eksi 19 olarak ölçüldü.

Soğuk hava yurdu teslim aldı

Soğuklar bastırdı, bir çok ilde don ve buzlanma yaşandı. Kar, çiftçi için bereket, öğrenci için oyun, servis şöforü için çileye döndü.

Düzce ve Aksaray'da trafik ekipleri kar lastiği denetimlerini arttırdı. Lastiği uygun olmayan araçlara Bolu Dağı’ndan geçiş izni verilmedi.

Erzurum ve Gümüşhane'de kapanan yolların açılması için çalışmalar hızlandı. Erzurum’da çeşmeler ve yapay şelaleler buz tuttu, yollar tuzlandı.

Ağrı'da ise Sibirya Soğukları baş gösterdi. Bölgede dün gecenin en düşük sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 29 derece olarak ölçüldü.

3 gün önce Sivas'ta başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı yolları buz pistine çevirdi. İl genelinde 165 köy yolu ulaşıma kapalı. Van'da da 40 köy ulaşıma kapandı. Kayseri'de de yetkililer dona karşı yurttaşları uyardı.

Yozgat'ta kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle pazar açılmadı. Kardan hayvanlarda nasibini aldı. Bazı vatandaşlar kuşlara yem bıraktı.

Kocaeli Kartepe'de sürücüler zor anlar yaşadı, araçların freni tutumadı, sis görüş mesafesini düşürdü.

Tokat'ta da 91 köy yolu ulaşıma kapandı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı TOKİ konutlarının yolları kullanılmaz hale geldi. Yurttaşlar tencere tavalı eylem yaptı.

Fırtına deniz ulaşımını vurdu. Yalova, Yenikapı, Pendik ve Kartal seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi. Bandirma-Yenikapi-Bostanci arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferi de yapılamadı.

Bartın'da ise yağan yağmur Gecen Deresi'nin taşmasına neden oldu. Bazı evler ve araziler su altında kaldı.

ulusalkanal.com.tr

# güneydoğu # erzurum # kar # Yurt # don # soğuk hava # buzlanma