Ankara'da arsa avcılarına operasyon

Ankara'da aralarında avukat ve kamu görevlilerinin de bulunduğu nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne operasyon yapıldı. 74 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların, 160 mağdurdan 300 milyon lira aldıkları belirlendi.

Ankara'da arsa avcılarına operasyon

AnkaraEmniyeti, Ankara merkezli 14 ilde eş zamanlı "Arsa Avcısı" operasyonu düzenledi. Yapılan operasyonda suç örgütüyle ilişkili olduğu belirlenen 74 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ekiplerin yaptığı araştırmalar sonucunda, 160 mağdurdan bu yöntemlerle 300 milyon lira paranın dolandırılarak suç örgütüne geçtiği tespit edildi.

Örgüt üyelerinin bazı mağdurları bir kere dolandırdıktan sonra mağdurların farkına varmaması durumunda, arsanın değerlendiğini söyleyerek ikinci kez dolandırdıkları belirlendi.

MASAK ile gerçekleştirilen ortak operasyon sonrasında suçtan elde edilen gelirler kapsamında örgüt yönetici ve üyelerine ait 8 adet araç, 40 adet taşınmaza ve 30 milyon lira paraya el konuldu.

# ankara # operasyon # gözaltı # avukat # Kamu # dolandırıcılık # emniyet # masak # suç # suç örgütü # zanlı # gözaltı kararı # mağdur # arsa # Ankara operasyon